10ος Εθνικός Διαγωνισμός έργων eTwinning με ευρωπαϊκές συνεργασίες Η περίοδος υποβολής των έργων είναι από 19 έως και 25 Οκτωβρίου 2015


άκουσε το άρθρο

Για την αναγνώριση των καλύτερων έργων eTwinning από πλευράς ελληνικών σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2014-2015, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να προκηρύξει τον 10o Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning!

Η περίοδος υποβολής των έργων είναι από 19 έως και 25 Οκτωβρίου 2015.

Προϋποθέσεις για υποβολή συμμετοχής:

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει:

  • Να έχουν υλοποιήσει ένα έργο eTwinning με τουλάχιστον ένα Ευρωπαίο εταίρο εντός του σχολικού έτους 2014-2015. Η συνεργασία μπορεί να έχει ξεκινήσει πριν το 2014 και να συνεχίζεται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2014-2015. Στα βραβεία δεν μπορούν να συμμετέχουν εθνικά έργα eTwinning ακόμη και αν στην πορεία προσκάλεσαν κάποιον ευρωπαίο εταίρο καθώς το έργο έχει καταγραφεί στην κεντρική πλατφόρμα ως εθνικό.
  • Η συνεργασία που υποβάλλεται στον διαγωνισμό, να έχει ήδη βραβευτεί με ελληνική Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.
  • Τα έργα που έχουν βραβευτεί στους Εθνικούς ή Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς προηγούμενων ετών δεν δικαιούνται να λάβουν μέρος.

Κατηγορίες Διαγωνισμού:

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρεις ηλικιακές κατηγορίες:

  • Νηπιαγωγείο – Δημοτικό (5-12)
  • Γυμνάσιο (13-15) και
  • ΓΕΛ , ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, TEE και ΕΕΕΕΚ (16-19)

Από τα έργα που θα υποβληθούν στις παραπάνω κατηγορίες θα διακριθούν τα 2 καλύτερα σε κάθε κατηγορία.

Επίσης, θα δοθεί ειδικό βραβείο Αρχαρίων σε εκπαιδευτικούς που υλοποίησαν τη σχολική χρονιά 2014-15 το πρώτο τους έργο eTwinning. Στην ειδική κατηγορία θα δοθεί 1ο και 2ο βραβείο ανεξαρτήτως ηλικιακής κατηγορίας. Το βραβείο απονέμεται μόνο στους εκπαιδευτικούς που το έργο τους είναι το πρώτο, και όχι σε άλλους εκπαιδευτικούς που συνεργάζονται στο ίδιο έργο και έχουν υλοποιήσει περισσότερα έργα.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιλέξουν μόνο μια από τις παραπάνω κατηγορίες για να υποβάλουν τη συμμετοχή τους. Αν ένα έργο υποβληθεί σε 2 κατηγορίες από τον ίδιο ή διαφορετικό εκπαιδευτικό, θα απορρίπτεται αυτόματα και δεν θα μετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης.

Βραβεία

Σε όλες τις κατηγορίες,  τα βραβεία για τους πρώτους και δεύτερους νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή βράβευσης που θα γίνει στην Πάτρα, στο πλαίσιο του 2ου συνεδρίου eTwinning που οργανώνει η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης στις 13-15 Νοεμβρίου 2015.

Επίσης, με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών θα εκδοθεί επετειακός οδηγός καλών πρακτικών με την περιγραφή των βραβευμένων έργων 2014 και 2015 και την πορεία της δράσης eTwinning στην Ελλάδα.

 Αξιολόγηση

Τα έργα που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα αξιολογηθούν ως προς τα γενικότερα κριτήρια που έχουν καθοριστεί για την απόδοση Ετικέτας Ποιότητας, με βάση τις πληροφορίες που θα υποβληθούν από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό μέσω της φόρμας συμμετοχής, αλλά, κυρίως, από τα δημοσιοποιημένα αποτελέσματα του έργου.

Η διαδικασία της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί από μέλη της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης.

Τελετή Απονομής – Παρακολούθηση Εκδήλωσης

Τα έργα που θα προκριθούν ως καλύτερα για το σχολικό έτος 2014-2015  θα βραβευθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στις 13 Νοεμβρίου.

Διαδικασία υποβολής συμμετοχής στον διαγωνισμό

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στον 10ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning, παρακαλούμε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας στη διεύθυνση:

http://etwinning.gr/various/contest15.php

Σε περίπτωση που υποβάλλετε αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό και στο έργο σας συμμετέχουν και άλλοι Έλληνες εκπαιδευτικοί , η αίτηση συμπληρώνεται από έναν μόνο εκπαιδευτικό και σε περίπτωση που το έργο διακριθεί, βραβεύονται όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτό εκπαιδευτικοί που έχουν λάβει την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το συγκεκριμένο έργο.

Η φόρμα υποβολής θα είναι διαθέσιμη από 19 Οκτωβρίου και ώρα 09.00 μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 23:00.

Όλες οι συμμετοχές οφείλουν να ακολουθούν τις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί πνευματικών δικαιωμάτων. Μικρές παραθέσεις πηγών μπορούν να χρησιμοποιηθούν, εφόσον η πηγή προέλευσης αναφέρεται ρητά. Εικόνες, φιλμ, ήχος και άλλο πολυμεσικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εφόσον έχει δημιουργηθεί από τη σχολική μονάδα, ή αν ο ιδιοκτήτης έχει παραχωρήσει σχετική άδεια χρήσης, ή αν έχει ληφθεί από ελεύθερες πηγές, π.χ. Clip Art.

Τιμητική Διάκριση εθνικών πιλοτικών έργων eTwinning 2014-2015

Κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015, δόθηκε η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς που είναι εγγεγραμμένοι στο eTwinning να υλοποιήσουν έργα eTwinning με εταίρους από τη χώρα τους. Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ήταν η γνωριμία με τη δράση eTwinning και η εξοικείωση με την πλατφόρμα του έργου, ώστε οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν σε ένα εθνικό έργο να αποκτήσουν την εμπειρία και τα εφόδια για να προχωρήσουν στη συνέχεια στην υλοποίηση ενός ευρωπαϊκού έργου eTwinning.

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης στην Ελλάδα αναγνωρίζοντας την αξιόλογη προσπάθεια των εκπαιδευτικών που υλοποίησαν εθνικά έργα eTwinning θα απονείμει τιμητική πλακέτα σε 3 εθνικά έργα, ένα για κάθε ηλικιακή κατηγορία (4-11, 12-15, 16-19). Τα έργα που θα διακριθούν, θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης στην Πάτρα στις 13 Νοεμβρίου και η πλακέτα θα σταλεί ταχυδρομικά στα βραβευμένα σχολεία μετά τη λήξη του 2ου συνεδρίου eTwinning.

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό για εθνικά έργα eTwinning, παρακαλούμε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας στη διεύθυνση:

http://etwinning.gr/various/contest15b.php

H αίτηση συμπληρώνεται από έναν μόνο εκπαιδευτικό και σε περίπτωση που το έργο διακριθεί, βραβεύονται όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτό εκπαιδευτικοί που έχουν λάβει την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το συγκεκριμένο έργο.

Η φόρμα υποβολής θα είναι διαθέσιμη από 19 Οκτωβρίου και ώρα 09.00 μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 23:00.

Όλες οι συμμετοχές οφείλουν να ακολουθούν τις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί πνευματικών δικαιωμάτων. Μικρές παραθέσεις πηγών μπορούν να χρησιμοποιηθούν, εφόσον η πηγή προέλευσης αναφέρεται ρητά. Εικόνες, φιλμ, ήχος και άλλο πολυμεσικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εφόσον έχει δημιουργηθεί από τη σχολική μονάδα, ή αν ο ιδιοκτήτης έχει παραχωρήσει σχετική άδεια χρήσης, ή αν έχει ληφθεί από ελεύθερες πηγές, π.χ. Clip Art.