Το γοητευτικό ταξίδι του ευρήματος, από την ανασκαφή ως την προθήκη της έκθεσης Δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας από 21 έως 23 Οκτωβρίου 2015


άκουσε το άρθρο

Δελτίο τύπου (16-10-2015) της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνονται με σκοπό την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, διοργανώνει τη δράση με τίτλο:

«Το γοητευτικό ταξίδι του ευρήματος, από την ανασκαφή ως την προθήκη της έκθεσης».

Οι εγκαταστάσεις της ΕΦ.Α. Φλώρινας στον Άγιο Παντελεήμονα θα είναι προσιτές στο ευρύ κοινό από 21 έως 23 Οκτωβρίου 2015, όπου οι επισκέπτες θα ξεναγούνται στους χώρους υποδοχής, επεξεργασίας και αποθήκευσης των αρχαιολογικών ευρημάτων. Καθημερινά θα πραγματοποιούνται τέσσερις ξεναγήσεις διάρκειας 40 λεπτών (στις 10.00 με 10.40, 11.00 με 11.40, 12.00 με 12.40 και 13.00 με 13.40), στις οποίες οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδρομή των αρχαιολογικών ευρημάτων, που φθάνουν στις εγκαταστάσεις από τις σωστικές ανασκαφές στο Λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ, με τελικό προορισμό τις προθήκες της έκθεσης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα ακολουθείται συγκεκριμένη διαδρομή σε όλους τους χώρους οι οποίοι εξυπηρετούν τις εργασίες του εξειδικευμένου προσωπικού για την υποδοχή, τον διαχωρισμό, το πλύσιμο, το στέγνωμα, τη συντήρηση, τη διαλογή και ταξινόμηση του ανασκαφικού υλικού, αλλά και τη φωτογράφηση, τη σχεδίαση, την καταγραφή και την αποθήκευσή του. Με την ολοκλήρωση αυτής της περιήγησης στους χώρους, οι επισκέπτες θα αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τη ποικιλομορφία των εργασιών οι οποίες απαιτούνται για να διασωθεί, να διατηρηθεί και να αποδοθεί στο κοινό το αρχαιολογικό εύρημα.

Για δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη η επικοινωνία με την υπεύθυνο της δράσης, κ. Άντρη Κυριάκου στο τηλέφωνο 23860 61142.

Share and Enjoy !
Shares