34ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας – Ολυμπιάδα Χημείας 2021 Θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 σε διαφορετική ώρα έναρξης για κάθε τάξη


άκουσε το άρθρο

Έγγραφο Φ15/50421/Δ2/06-05-2021 του Υπουργείου Παιδείας

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) προκηρύσσει τον 34ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας που θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 σε διαφορετική ώρα έναρξης για κάθε τάξη και συγκεκριμένα, για τη Γ΄ Λυκείου 09:00-12:00, για τη Β΄ Λυκείου 12:30-15:30 και για την Α΄ Λυκείου 16:00-19:00.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών Λυκείων, καθώς και των ΕΠΑΛ, Δημοσίων και Ιδιωτικών, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή μαθητών από άλλη τάξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η διαδικασία του διαγωνισμού θα υλοποιηθεί σε τρεις (3) φάσεις, ως εξής :

  • Η πρώτη φάση της εξέτασης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, σε διαφορετική ώρα έναρξης για κάθε τάξη.
  • Για τη συμμετοχή των μαθητών στην πρώτη φάση δε θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και οι μαθητές θα πληροφορηθούν τη βαθμολογία τους με χρήση κωδικού που θα τους δοθεί κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.
  • Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, η οποία θα περιλαμβάνει προφορική εξέταση από Επιτροπή που θα οριστεί από την Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ). Στη φάση αυτή θα κληθούν να συμμετάσχουν οι πρωτεύσαντες της Β΄ και Γ΄ Λυκείου, και συγκεκριμένα: οι συμμετέχοντες με τις 15 πρώτες βαθμολογίες που θα έχουν εξεταστεί σε θέματα της Γ΄ τάξης και οι συμμετέχοντες με τις 15 πρώτες βαθμολογίες που θα έχουν εξεταστεί σε θέματα της Β΄ τάξης. Σε περίπτωση που δεν προσέλθουν μαθητές από αυτούς που θα κληθούν, ή στην περίπτωση που η προφορική εξέταση οδηγήσει σε αναδιάταξη των βαθμολογιών, θα κληθούν οι μαθητές με τις αμέσως επόμενες βαθμολογικές επιδόσεις. Η προφορική εξέταση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω διαδικτύου για το σύνολο των μαθητών που θα προκριθούν στη δεύτερη φάση και οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να συνδεθούν με την Επιτροπή (υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο ή tablet, κάμερα και μικρόφωνο).
  • Μετά τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης του Διαγωνισμού, η ΕΕΧ θα επιλέξει 10 μαθητές από την Α’ Λυκείου, 15 μαθητές από τη Β’ Λυκείου και 15 μαθητές από τη Γ’ Λυκείου, τους οποίους θα βραβεύσει με έπαινο σε ειδική τελετή. Οι 10 μαθητές της Α΄ Λυκείου θα επιλεγούν απευθείας από τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης.
  • Μετά τη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού, θα επιλεγούν για την τρίτη φάση του διαγωνισμού οι 8 μαθητές που εξετάστηκαν στα θέματα της Γ΄ Λυκείου και οι 3 μαθητές που εξετάστηκαν στα θέματα της Β’ Λυκείου και έχουν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία, καθώς και οι ισοβαθμήσαντες με αυτούς και όσοι μετείχαν στην Ολυμπιακή Ομάδα του 2020. Η ΕΕΧ θα φροντίσει στη συνέχεια για την άσκησή τους στο τμήμα Χημείας ΕΚΠΑ και εν συνεχεία για την επιλογή μιας τελικής ομάδας τεσσάρων (4) μαθητών, μετά από εργαστηριακές και θεωρητικές εξετάσεις. Η τελική ομάδα των τεσσάρων (4) μαθητών θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 53η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 24 Ιουλίου – 2 Αυγούστου 2021 στο Τόκιο.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές πρέπει να καταθέσουν σχετική δήλωση στην κατάλληλη ηλεκτρονική φόρμα, που θα αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο της Ένωσης Ελλήνων Χημικών : https://exams.eex.gr

Οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία θα είναι διαθέσιμη στον δικτυακό τόπο της ΕΕΧ. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού.

Σε κάθε μαθητή θα δοθεί μοναδικός κωδικός τον οποίο οφείλει να κρατήσει, καθώς τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν με τους κωδικούς και όχι τα ονοματεπώνυμα των διαγωνιζόμενων.

Διαβάστε ολόκληρο το έγγραφο

Περισσότερες πληροφορίες

Share and Enjoy !
Shares