Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός με τίτλο «Let’s move» Οι σχολικές μονάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020


άκουσε το άρθρο

Έγγραφο Φ15/111606/Δ2/28-8-2020 του Υπουργείου Παιδείας

Το ΥΠΑΙΘ εγκρίνει τη διεξαγωγή του Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο : «Let’s move» που διοργανώνεται από το Σωματείο «Ορίζοντες» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Σ.Ε.Φ.Α.Α.) και ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές όλων των τύπων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας για το διδακτικό έτος 2020-2021.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποσκοπεί στο να αναδείξει μέσα από καλές πρακτικές που θα εφαρμοστούν στα σχολεία, τα οφέλη της άσκησης τόσο για την υγεία των μαθητών διαμορφώνοντας πρότυπα για δια βίου άσκηση όσο και για την κοινωνική ένταξη των ‘φυσικά αδυνάτων’ αλλά και αλλοδαπών μαθητών στο σχολικό περιβάλλον.

Τα σχολεία που θα συμμετέχουν στον εν λόγω διαγωνισμό, θα υλοποιήσουν καινοτόμες μορφές μαθημάτων, παιχνιδιών ή και αθλητικών δράσεων και θα υποβάλλουν για το διαγωνισμό ένα εκπαιδευτικό σενάριο που προωθεί την ιδέα της άσκησης για την υγεία και την ποιότητα ζωής.

Ο εν λόγω διαγωνισμός αναμένεται να υλοποιηθεί από το Νοέμβριο του 2020 έως και τον Απρίλιο του 2021. Οι σχολικές μονάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, ενώ θα μπορούν να υποβάλουν τις δράσεις τους μέχρι την Παρασκευή 9 Απριλίου του 2021. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2021.

Διαβάστε το έγγραφο

Περισσότερες πληροφορίες

Share and Enjoy !
Shares