Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (CodeWeek) του 2023 θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 22 Οκτωβρίου


άκουσε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι ένα κίνημα βάσης που προωθεί τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων του τομέα της τεχνολογίας. Η πρωτοβουλία στόχο έχει να προβληθεί ο προγραμματισμός, να παρουσιάσουμε στους νέους, στους ενήλικες και στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας πώς μπορείς να δώσεις πνοή στις ιδέες σου μέσω της συγγραφής κώδικα, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες και να έρθουν πιο κοντά ενδιαφερόμενα άτομα για να αυξήσουν τις γνώσεις τους.

Η Εβδομάδα Προγραμματισμού σε αριθμούς

Το 2021, περίπου 4 εκατομμύρια άτομα σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων ήταν τα 11 έτη και το 49 % των συμμετεχόντων το 2021 ήταν γυναίκες ή κορίτσια.Το 88 % των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού πραγματοποιήθηκε σε σχολεία, που αποδεικνύει ότι οι προσπάθειες ενδυνάμωσης των δασκάλων κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του 2021 στέφθηκαν με επιτυχία.

Ο καθένας μπορεί να διοργανώσει ή να συμμετέχει σε μια δραστηριότητα. Απλώς διάλεξε ένα θέμα και μια ομάδα-στόχο και πρόσθεσε τη δραστηριότητά σου στον χάρτη.

Επισκεφθείτε τον σχετικό δικτυακό τόπο.

Share and Enjoy !
Shares