Διαδικασίες για τους Υποψηφίους του Πανελλαδικού Μαθήματος “Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία” Από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου» ενημερώνει τους υποψηφίους στο ειδικό μάθημα « Μουσική Εκτέλεση & Ερμηνεία» ότι (σύμφωνα με την 251/96178/Α5/13-6-2019) στο χώρο του θα εξεταστούν οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση – Δήλωση σε Λύκεια των Διευθύνσεων ΔΕ  Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Φλώρινας.

Το σχολείο βρίσκεται στην   Πλατεία Παύλου Μελά στην περιοχή της Γεράνειας στην είσοδο της πόλης. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2465023461.

Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων  γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

  • Οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 και το αργότερο μέχρι τις 45 π.μ. προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση και ο έλεγχος των στοιχείων τους από τους επιτηρητές. Μαζί τους πρέπει να έχουν την ταυτότητά τους και το Δελτίο Εξεταζομένου. Η εξέταση των υποψηφίων θα ξεκινήσει στις 8.30 π.μ. σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων Ειδικών Μαθημάτων  ( 253.2/60433/Α5/16-4-2019).
  • Σύμφωνα με το Άρθρο 9 της ΥΑ 253/69990/Α5/7-5-2019 οι υποψήφιοι θα πρέπει: α. να φέρουν μαζί τους τα μουσικά όργανα στα οποία θα εξεταστούν , εκτός από τα μουσικά όργανα πιάνο και ευρωπαϊκά κρουστά, τα οποία θα υπάρχουν στο χώρο της εξέτασης

β. να μην έχουν μαζί τους κατά την ώρα της εξέτασης παρτιτούρες και κινητά τηλέφωνα

3)   Σύμφωνα με το 253.1/94667/Α5/12-6-2019 έγγραφο του ΥΠΕΘ ισχύουν τα ακόλουθα:

α) Σχετικά με την ύλη από την οποία θα επιλεγούν,  τα εξεταζόμενα κομμάτια  πρέπει να είναι δύο κομμάτια μέτριου επιπέδου δυσκολίας, ένα αργό και ένα γρήγορο, από τα οποία η εξεταστική επιτροπή θα υποδείξει ένα από τα δύο προς εξέταση, από 2 μέχρι 6 λεπτά. Το μέτριο επίπεδο αντιστοιχεί στην ύλη του 5ου και 6ου επιπέδου σπουδών οργάνων επιλογής , όπως περιγράφεται στο αναλυτικό πρόγραμμα Μουσικών Γυμνασίων και Λυκείων ( ΦΕΚ 2858/28-11-2015)

β) Σε ότι αφορά τη λόγια Δυτική Μουσική και την Βυζαντινή Μουσική οι υποψήφιοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους και να καταθέσουν εγκαίρως (μέσω ενός επιτηρητή) προς χρήση από την επιτροπή μια καθαρή παρτιτούρα των επιλεγέντων έργων, ώστε οι εξεταστές  να έχουν πλήρη εικόνα των έργων στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι.

4) Επειδή η διαδικασία αναμένεται να είναι σχετικά χρονοβόρα, καθώς οι υποψήφιοι θα πρέπει να εξεταστούν ένας- ένας από την Εξεταστική Επιτροπή, καλό θα είναι να είναι ντυμένοι με ελαφρά και άνετα ρούχα και έχουν μαζί τους νερό και  κάτι ελαφρύ για φαγητό κατά τη διάρκεια της αναμονής τους. Μετά την είσοδό τους στο χώρο του σχολείου δεν θα μπορούν να ξαναβγούν και θα αποχωρήσουν μόλις τελειώσουν την εξέτασή τους.

Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
[ + ]
Μετάβαση στο περιεχόμενο