Πιστοποίηση μαθητών στην πληροφορική (ΤΠΕ) από το Υπουργείο Παιδείας


άκουσε το άρθρο

Εγκύκλιος 73817/Δ2/11-5-2015 του Υπουργείου Παιδείας

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας «Η διεξαγωγή εξετάσεων πιστοποίησης στις ΤΠΕ για μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, του σχολικού έτους 2014-2015», στο πλαίσιο της Πράξης «Πιστοποίηση των Μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις ΤΠΕ».

Οι πρώτες εξετάσεις θα γίνουν σε ελεγχόμενη γεωγραφική κλίμακα και σε αντιπροσωπευτικές περιοχές – διευθύνσεις εκπαίδευσης, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της τρέχουσας σχολικής χρονιάς (κατά τις τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου).

Όσοι μαθητές επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αφού αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης εδώ.

Ειδικότερα:

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της τρέχουσας σχολικής χρονιάς (κατά τις τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου) και θα διεξαχθούν σε ελεγχόμενη γεωγραφικά κλίμακα αντιπροσωπευτικών περιοχών, με 1.000 περίπου μαθητές. Θα πραγματοποιηθούν σε εργαστήρια πληροφορικής σχολικών μονάδων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον σε ανοιχτή πρόσκληση που απεύθυνε το ΙΤΥΕ-«ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και συγκεκριμένα στις πρωτεύουσες (ή / και πόλεις) των ακόλουθων νομών της χώρας: Ν. ΑΧΑΪΑΣ, Ν. ΛΑΡΙΣΗΣ, Ν. ΣΕΡΡΩΝ, Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την εγκύκλιο ενημέρωσης εδώ.

Πηγή: Πιστοποίηση Μαθητών σε Ικανότητες ΤΠΕ

Αναδημοσίευση από τον ιστότοπο του ΚΕΣΥΠ Φλώρινας

Share and Enjoy !
Shares