«Πίσω από τις κλειστές πόρτες: Πανδημία και βία στην οικογένεια» – Διαδικτυακή Ημερίδα Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, στις 6.30 μ.μ.


άκουσε το άρθρο

Το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το 3ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας, διοργανώνουν Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Πίσω από τις κλειστές πόρτες: Πανδημία και βία στην οικογένεια», την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, στις 6.30 μ.μ.

Αντικείμενο της εκδήλωσης είναι η ενδοοικογενειακή βία, τόσο σε βάρος των παιδιών, όσο και των συντρόφων, η οποία αποτελεί διαχρονικά πρόκληση για τις κοινωνίες μας, αλλά και τείνει να επιταθεί στις σύγχρονες συνθήκες εγκλεισμού. Η ημερίδα πραγματοποιείται με πρόσθετες αφορμές τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου).

Εισηγητές/τριες θα είναι:

  • Ο κ. Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος, PhD, Διευθυντής Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Πρόεδρος έως το 2020 στην επιτροπή Lanzarotte του Συμβουλίου της Ευρώπης και Εθνικός Αντιπρόσωπος, τόσο στην ίδια Επιτροπή, όσο και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για θέματα κακοποίησης – παραμέλησης των παιδιών
  • Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Φλώρινας: Σταυρούλα Παπανικολάου, Ψυχολόγος, MSc και Ματθαίος Καργάκης, Κοινωνιολόγος, MA, MSc

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν για το κοινό και εφικτή για άτομα και εκτός του νομού. Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία τους στη φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση , ώστε να τους σταλούν κατόπιν οδηγίες για την παρακολούθηση της ημερίδας.

Share and Enjoy !
Shares