«Ένας κόμπος στη μέση του Γαλαξία» Θεατρική παράσταση στο σχολείο από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

Προς: ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Αγαπητοί φίλοι,

το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, με συνέπεια και ευθύνη, συνεχίζει την πορεία του στο δρόμο που πορεύεται επί είκοσι χρόνια. Ένα δρόμο που με συνεχή και άοκνη προσπάθεια, οδηγεί στη θεατρική και πολιτιστική ανάταση της Δυτ. Μακεδονίας.
Με την πεποίθηση ότι Θέατρο και εκπαίδευση συμβαδίζουν και είναι αλληλένδετα μεταξύ τους, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ετοιμάζουμε μια παράσταση που απευθύνεται στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων.

Ετοιμάζουμε την Εφηβική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.

Την περασμένη σχολική χρονιά, για πρώτη φορά, ήρθε το θέατρο στο σχολείο, παρουσιάζοντας την παράσταση «Φτάσε όπου δεν μπορείς», με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.
Η ανταπόκριση από την εκπαιδευτική κοινότητα και τους μαθητές, ήταν θετικότατη. Το εγχείρημα πέτυχε, για αυτό, «έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση», να συνεχίσουμε κατά τον ίδιο τρόπο.

Φέτος λοιπόν, θα παρουσιάσουμε για τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μια εξαιρετική παράσταση:

«ΕΝΑΣ ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ»
Κείμενο: Νίκος Μαθιουδάκης & Κίρκη Καραλή

Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή – Παραγωγή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

Τι είναι η φιλία; Τι είναι η αγάπη; Τι είναι ο έρωτας; Γιατί νιώθουμε αυτό ή εκείνο; Γιατί δεν νιώθουμε κάτι; Ερωτήσεις αναπάντητες, που στο μυαλό ενός εφήβου, ίσως να παραμένουν ως ένας κόμπος… στη μέση του γαλαξία. Τρία πρόσωπα αναζητούν την έννοια των συναισθημάτων μέσα σε μια ιστορία εμπνευσμένη, αφενός από το εμβληματικό έργο «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, και αφετέρου από τα πραγματικά γεγονότα της ζωής του συγγραφέα και της τελευταίας του συντρόφου, Κονσουέλο Σουνσίν, συνθέτοντας ένα ιδιότυπο εφηβικό παραμύθι γεμάτο ζωντάνια και νεανικότητα, προκειμένου να επικοινωνήσει με τη φιλοπερίεργη διάθεση των εφήβων. Η καθημερινότητα και η λογοτεχνία, τα πραγματικά ντοκουμέντα και η μυθοπλασία, το κοντινό παρελθόν και το βαθύ μέλλον μπλέκονται για να δημιουργηθεί μια ιστορία που προσπαθεί να «λύσει​» τον κόμπο!

Η παράσταση αναφέρεται στα συναισθήματα των νέων. Πώς, αναπτύσσονται στο παρόν και πώς, πιθανότατα να εξελιχθούν στο μέλλον. ​​Τρία πρόσωπα πηγαίνουν σχολείο και ταξιδεύουν στον κόσμο των νεανικών συναισθημάτων. 

Οι ηθοποιοί παίρνουν τη θέση έφηβων μαθητών, δημιουργώντας ταύτιση και προκαλώντας το ενδιαφέρον τους, για το πώς θα λειτουργούσαν οι ίδιοι σε μια αντίστοιχη συναισθηματική περίσταση.

Πέρα από ζητήματα συναισθημάτων, το έργο αγγίζει ηθικά και κοινωνικά διλήμματα, ενώ συγχρόνως, φωτίζει την περίοδο του Μεσοπολέμου, κατά την οποία οι ρομαντικοί του κόσμου βρίσκονταν σε έξαρση, σε αντίθεση με τη σημερινή εποχή, που χαρακτηρίζεται από την κρίση αξιών.

Έναρξη παραστάσεων: Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Χώρος παράστασης: Σχολείο, αμφιθέατρο ή σχολική αίθουσα

Προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση όλα τα Σχολεία της περιοχής, θα δίνονται και διπλές παραστάσεις κατά την ίδια ημέρα.

Ώρες παραστάσεων: κατόπιν συνεννόησης, Τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ

Πληροφορίες, συνεννοήσεις: Στέλιος Σωτηρόπουλος

Τηλ. 24610- 24062, εσωτερικό 2, ώρες γραφείου & 6974-730366

Ευχόμαστε να έχετε καλή σχολική χρονιά, χωρίς προβλήματα & δυσκολίες.

[ + ]
Μετάβαση στο περιεχόμενο