Επίσκεψη σχολικών μονάδων σε εκθέσεις του Δήμου Φλώρινας με θέμα: «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913»


άκουσε το άρθρο

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό, ο Δήμος Φλώρινας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνουν στην πόλη της Φλώρινας, το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 δύο εκθέσεις.

Πρόκειται για δυο περιοδικές κινητές εκθέσεις του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο: «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας-Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913», η οποία  περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια και φωτογραφικό υλικό από εκείνη την ένδοξη περίοδο της ελληνικής ιστορίας, ενώ η έκθεση «Τίτλοι ιστορίας και απελευθέρωσης 100 χρόνια ελεύθερη Μακεδονία», περιλαμβάνει περίπου 100 τίτλους βιβλίων που επιλέχθηκαν σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα
Παρακαλούμε, όπως μεριμνήσετε για την επίσκεψη σχολικών μονάδων στην έκθεση, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές, μέσω ενός απλού και τεκμηριωμένου τρόπου, να διδαχτούν μέρος της ιστορίας της περιοχής μας.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 10:00πμ έως 13:00, ενώ υπεύθυνος για την επίσκεψη των σχολικών μονάδων από το Δήμο Φλώρινας είναι ο κ. Νίκος Τσατσάνης με τηλέφωνο επικοινωνίας 2385351024 και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Καραγκιοζίδης Θεοδόσιος με τηλέφωνο επικοινωνίας 2385351025.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας
α.α.
Θεόδοσιος Καραγκιοζίδης
Αντιδήμαρχος Φλώρινας

Share and Enjoy !
Shares