«Οδική Ασφάλεια: Δικαίωμα Όλων» – Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας Ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής έως και 1 Δεκεμβρίου 2017

Έγγραφο Φ15/124111/Δ2/20-7-2017 του Υπουργείου Παιδείας

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνουν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας «Οδική Ασφάλεια: Δικαίωμα Όλων» για τους μαθητές των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων με θέμα τη σημασία της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ. και της καλλιέργειας κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε όλους τους πολίτες. Στόχος του διαγωνισμού είναι να κατανοηθεί πως οι έφηβοι ως χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν ώστε να μπορούν οι ίδιοι και οι συμπολίτες τους να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν να τραυματιστούν σοβαρά σε τροχαία συμβάντα.

Επιπλέον, επιμέρους στόχοι της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι:

  • να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά,
  • να γίνουν δημιουργοί,
  • να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες,
  • να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης,
  • να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής,
  • να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές του περιβάλλοντος,
  • να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα Οδικής Ασφάλειας,
  • να κατανοήσουν τη σχέση της οδικής ασφάλειας με το πανανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή, την υγεία και την προσωπική ασφάλεια,
  • να κατανοήσουν μέσα από το δίπτυχο «Υπεύθυνος χρήστης του οδικού δικτύου – υπεύθυνος πολίτης» πως η οδική ασφάλεια και η βελτίωση των συνθηκών στο δρόμο είναι κοινή ευθύνη όλων μας.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των διαγωνιζομένων υποβάλλονται αποκλειστικά με τη συμπλήρωση της ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής, η οποία διατίθεται μέσω της πλατφόρμας www.icreate.gr έως και 1 Δεκεμβρίου 2017. Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής συνιστά ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεση και αποδοχή όλων ανεξαιρέτως των όρων του διαγωνισμού εκ μέρους των συμμετεχόντων.

Για την υποστήριξη της δημιουργικής διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί από τους συνδιοργανωτές φορείς σχετική επιμορφωτική ημερίδα τον μήνα Δεκέμβριο στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Λεπτομέρειες για την ακριβή ημερομηνία υλοποίησης της ημερίδας, το πλήρες πρόγραμμα εργασιών, καθώς και για τη διαδικασία συμμετοχής θα αναρτηθούν προσεχώς στους δικτυακούς τόπους www.edutv.gr και www.i-create.gr .

Η αποστολή των έργων θα γίνει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο edutv@minedu.gov.gr (μέσω Wetransfer/Googledrive/Dropbox ή άλλης πλατφόρμας) με κοινοποίηση στο roadsafetycontest@ioas.gr έως και 15 Απριλίου 2018.

Διαβάστε περισσότερα στο έγγραφο

Μετάβαση στο περιεχόμενο