Επίσκεψη αντιπροσωπίας των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας στον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίο


άκουσε το άρθρο

Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, και ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Ζαχαρίας Τόνας, συνοδευόμενοι από τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας, κ. Θωμά Τσούλη, την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας, κ. Φανή Οψειρέτη, τον Προϊστάμενο Α’ Διοικητικού Τμήματος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Κυριάκο Καϊσίδη, και την Προϊσταμένη Α’ Διοικητικού Τμήματος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Κική Κασκαμανίδου, επισκεφθήκαμε τον νεοενθρονισθέντα Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ. Ειρηναίο, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, κ. Ειρηναίος, μας υποδέχτηκε εγκαρδίως και ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για τα εκπαιδευτικά ζητήματα της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, καθώς και για τα ποικίλα θέματα που απασχολούν μαθητές και εκπαιδευτικούς της περιοχής μας. Στη διάρκεια του εκτενούς και εποικοδομητικού διαλόγου, που διημείφθη μεταξύ μας, διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για συνδιοργανώσεις και συνέργειες, ιδίως σε περιπτώσεις που παιδιά χρήζουν ενίσχυσης και υποστήριξης. Στη διάρκεια της συζήτησης, ο νέος Μητροπολίτης μας κατέστησε σαφές ότι το ενδιαφέρον του για την παιδεία είναι έντονο και στοχεύει σε δράσεις προς όφελος της κοινωνίας και της νέας γενιάς, υπογραμμίζοντας, μεταξύ πολλών σημαντικών, ότι σχεδιάζει και διερευνά ενδιαφέρουσες προοπτικές εξέλιξης ιδιαιτέρως για το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο.

Η προσήνεια, η συναισθηματική θέρμη και ο δημιουργικός ενθουσιασμός του Σεβασμιότατου, κ. Ειρηναίου, ήταν έκδηλα και καθηλωτικά για όλους μας και η συνάντηση αυτή έλαβε μια διάσταση ουσιαστικής επικοινωνίας και πνευματικής ανατροφοδότησης, η οποία μας εμψύχωσε στο πολυδιάστατο έργο μας στην εκπαίδευση.

Προσβλέποντας και στη συνέχεια αυτής της επικοινωνίας και συνεργασίας, ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο για τον πολύτιμο χρόνο που μας διέθεσε, για τις φωτεινές του σκέψεις, που μας κατέθεσε στη διάρκεια της επίσκεψής μας, και την τιμητική φιλοξενία του.

Του ευχόμαστε από καρδιάς να έχει μακροημέρευση, πλούσια πνευματική και κοινωνική προσφορά στην Ι. Μητρόπολή μας και πολλές ευλογημένες δράσεις για το καλό των συνανθρώπων μας. Η ευφρόσυνη περίοδος των Χριστουγέννων που κορυφώνεται σε λίγες μέρες να φέρει σε όλους μας ειρήνη, αγάπη, αλληλεγγύη και ευημερία!

Από τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπα/σης Φλώρινας

Share and Enjoy !
Shares