Η χρήση των νέων τεχνολογιών στην αξιολόγηση και την εκπαίδευση ατόμων με ή χωρίς νοητικές διαταραχές Επιστημονική Ημερίδα Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας


άκουσε το άρθρο

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων ΠΔΜ, το Εργαστήριο Γνωσιακής Επιστήμης της ΣΚΑΕΠ, τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας, και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η χρήση των νέων τεχνολογιών στην αξιολόγηση και την εκπαίδευση ατόμων με ή χωρίς νοητικές διαταραχές».

Στόχος της Ημερίδας είναι η παρουσίαση των σύγχρονων εξελίξεων γύρω από την ολοένα αυξανόμενη ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στους κλάδους της εκπαίδευσης και της ψυχολογίας με έμφαση στην καλλιέργεια της γνώσης, την αξιολόγηση της νοητικής λειτουργίας, καθώς και την ενίσχυση της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης. Προσκεκλημένοι/ες επιστήμονες/ισσες από τους χώρους της εκπαίδευσης και της ψυχολογίας θα παρουσιάσουν αποτελέσματα από τις έρευνές τους με καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία, όπως ηλεκτρονικές δοκιμασίες, εκπαιδευτικές εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, ψηφιακή αφήγηση και ρομπότ. Ένα σημαντικό μέρος των ομιλιών θα εστιάσει στην αξιοποίηση των τεχνολογιών για την ανάπτυξη ακαδημαϊκών, κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων ατόμων με αναπηρίες. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί έκθεση με ρομπότ από το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο της Φλώρινας και τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 στις 12:00-17:00 διά ζώσης στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών στη Φλώρινα.

Για την παρακολούθηση της Ημερίδας και τη λήψη Βεβαίωσης παρακολούθησης, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να εγγραφούν στη Φόρμα που διατίθεται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/CJ3ZtBXTYyytkJed9

Η Ημερίδα απευθύνεται στα μέλη της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, στους/στις φοιτητές/τριες του Τμήματος Ψυχολογίας και των Παιδαγωγικών Τμημάτων και στο ευρύ κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες

Share and Enjoy !
Shares