ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ…

Επίκαιρη επιστολή του Σχολικού Συμβούλου Θεολόγων κου Αντρέα Αργυρόπουλου

Στα μαύρα χρόνια της Δικτατορίας υπήρξαν χριστιανοί εκπαιδευτικοί που τόλμησαν να συγκρουστούν με το καθεστώς των συνταγματαρχών. Ένας από αυτούς ήταν και ο υπηρετήσας ως Επόπτης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά την πτώση της επταετίας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα στην Κοζάνη ,παιδαγωγός Νικηφόρος Ζήσης, άγνωστος δυστυχώς στις νεώτερες γενιές των εκπαιδευτικών και όχι μόνο. Θεωρώ την αποστολή αυτού του ενημερωτικού κειμένου προς τους θεολόγους της Δυτικής Μακεδονίας και της Πέλλας ως την ελάχιστη τιμή για το πρόσωπό του.

Δάσκαλος από τα Γιάννενα, αγαπήθηκε από τα παιδιά και τους συναδέλφους, όσο λίγοι εκπαιδευτικοί. Υπήρξε γνώστης όχι μόνο της παιδαγωγικής επιστήμης, αλλά όπως φαίνεται από τα κείμενά του είχε σπουδαία φιλοσοφική και θεολογική κατάρτιση. Άνθρωπος ελεύθερος με διαρκή διάθεση προσφοράς στους άλλους διακρινόταν πάντα για τη συνέπειά του στις χριστιανικές και δημοκρατικές αρχές.

Θεωρώντας πως η όλη παρουσία του και ιδιαίτερα η στάση του απέναντι στην επτάχρονη δικτατορία 1967 -1974 ήταν αυτή που άρμοζε σε έναν χριστιανό παιδαγωγό, θα αποπειραθούμε να παρουσιάσουμε κάποιες πτυχές της.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

Σχολιάστε

Μετάβαση στο περιεχόμενο