Έγκριση υλοποίησης προγραμμάτων του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της ΔΔΕ Φλώρινας Για το σχολικό έτος 2016-2017


άκουσε το άρθρο

Έγγραφο Φ21/202254/Δ2/28-11-2016 του Υπουργείου Παιδείας

Εγκρίνουμε την υλοποίηση των παρακάτω προγραμμάτων που διοργανώνει η Διεύθυνσή σας, δια μέσου της Υπεύθυνης του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας:

  1. Πρόγραμμα μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο «ΠΡΟΧΩΡΩ», σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε. και Δ.Ε., το ΚΕΣΥΠ, τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.
    Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου, καθώς και στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και έχει στόχο την ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Στα πλαίσια του προγράμματος μετάβασης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις υποστήριξης των μαθητών με σκοπό την υποστήριξη των παιδιών στη σχολική τους προσαρμογή, τη διαχείριση των αναπτυξιακών αλλαγών που επιφέρει η είσοδος στην εφηβεία, αλλά και τη συνολική βελτίωση του σχολικού κλίματος στις μονάδες υποδοχής.
  1. Πρόγραμμα υποστήριξης ομοτίμων (διαμεσολάβηση-ομάδα φιλίας) «Μαζί σου».
    Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχει στόχο την ανάπτυξη ενός πλέγματος αλληλεγγύης στον σχολικό χώρο, τόσο για τους νεοεισερχόμενους, όσο και για τους μεγαλύτερους μαθητές, με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά. Οι μαθητές εκπαιδεύονται και εποπτεύονται από τους συντονιστές εκπαιδευτικούς κάθε σχολείου, ώστε να λειτουργήσουν ως ομότιμοι φίλοι οι οποίοι θα υποστηρίζουν τα παιδιά που έχουν ανάγκη και ως σχολικοί διαμεσολαβητές που θα βοηθούν στην επίλυση των συγκρούσεων με τρόπο άμεσο και θετικό για όλες τις πλευρές.

Διαβάστε το έγγραφο

Share and Enjoy !
Shares