Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών 2016 Κατάθεση υποψηφιοτήτων έως τις 15 Μαρτίου 2016

Έγγραφο 209829/Η1/21-12-2015 του Υπουργείου Παιδείας

Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας προκηρύσσει εφέτος για ενδέκατη φορά διαγωνισμό για το «Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών». Το βραβείο απονέμεται σε καθηγητές και καθηγήτριες της γερμανικής γλώσσας για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης. Όπως και πέρυσι έτσι κι εφέτος, η Γερμανική Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) θα εξασφαλίσει στον πρώτο βραβευθέντα ένα πρόγραμμα επίσκεψης και παρακολούθησης μαθημάτων σε σχολείο της Γερμανίας, διάρκειας 14 ημερών, με σκοπό να γνωρίσει καλύτερα το γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα. Στον δεύτερο βραβευθέντα θα δοθεί η δυνατότητα να μελετήσει από κοντά τη χώρα και τον πολιτισμό της παρακολουθώντας το σεμινάριο «Erlebte Landeskunde», επιχορηγούμενο από το Ινστιτούτο Γκαίτε (Goethe-Institut), διάρκειας μίας εβδομάδας. Ο τρίτος βραβευθείς θα λάβει τεχνολογικό εξοπλισμό για την καλύτερη διεξαγωγή του μαθήματος των Γερμανικών, ενώ οι  καθηγητές που θα διακριθούν με έπαινο θα λάβουν και αυτοί υποστηρικτικό υλικό για τη διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας.

Θέμα του διαγωνισμού «Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών 2016» είναι: «Μαθαίνοντας Γερμανικά με Τραγούδια»

Η επιλογή του θέματος έχει σκοπό να παρακινήσει τους μαθητές όλων των ηλικιών να διδαχθούν τη γερμανική γλώσσα. Τα τραγούδια βοηθούν τους μαθητές να βελτιώσουν την κατανόηση του προφορικού λόγου και να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους και τις γραμματικές τους γνώσεις.

Οι καθηγητές καλούνται να εργαστούν με τους μαθητές τους δημιουργικά, καινοτόμα και με πρωτοτυπία με στόχο την προώθηση της γερμανικής γλώσσας.

Δεν υπάρχει περιορισμός στην επιλογή των γερμανικών τραγουδιών: είτε επιλεγούν παιδικά τραγούδια, είτε παραδοσιακά, είτε το μουσικό είδος προτίμησης είναι Pop, Rock, Folk, είτε προέρχεται από το κλασσικό ρεπερτόριο, όλα επιτρέπονται!

Υποβάλλετε την υποψηφιότητά σας έως τις 15 Μαρτίου 2016. Η κατάθεση όλων των δικαιολογητικών πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά!

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στη διάρκεια επίσημης τελετής της Πρεσβείας τον Ιούνιο του 2016.

Το έγγραφο του ΥΠΠΕΘ

Περισσότερες πληροφορίες

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11-6-2016

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού (Έγγραφο 92615/Η1/6-6-2016 του ΥΠΠΕΘ)

Μετάβαση στο περιεχόμενο