Το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το 1ο ΕΠΑΛ Γρεβενών συμμετείχαν στην Σύνοδο EUROSCOLA στο Στρασβούργο Mετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος «Σχολεία - Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» κατά το σχολικό έτος 2022-2023


άκουσε το άρθρο

Το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το 1ο ΕΠΑΛ Γρεβενών συμμετείχαν στην Σύνοδο EUROSCOLA στο Στρασβούργο, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

25-27 Απριλίου 2024, 10 μαθητές και μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας με 2 συνοδούς εκπαιδευτικούς και μία τοπική Δημοσιογράφο Θωμαή Αδάμου ταξίδεψαν στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Στις 26 Απριλίου οι μαθητές/τριες συμμετείχαν στο Euroscola στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την εκδήλωση χαιρέτησε διαδικτυακά η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα.Roberta Metsola, η οποία επικέντρωσε στην ανάδειξη της σπουδαιότητας των επικείμενων Ευρωεκλογών και την αξία της πολιτικής συμμετοχής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν συζητήσεις με τον Othman KARAS Α’ Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον Jaume DUCH Γενικό Διευθυντή Επικοινωνίας και Εκπρόσωπο Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε διαδραστικό εργαστήριο και συζήτηση. Οι εμπειρίες για τους μαθητές/τριες του σχολείου μας μοναδικές αφού είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, να συζητήσουν για τις ευρωπαϊκές αξίες, τη δημοκρατία, να εκφράσουν τις προσωπικές τους απόψεις αλλά και να επικοινωνήσουν με μαθητές/τριες από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποψήφια προς ένταξη κράτη, σε μια μορφή προσομοίωσης της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη του Στρασβούργου, με τον καθεδρικό ναό της Παναγίας, την περιοχή PETIT FRANCE και να περιηγηθούν στην περιοχή της Αλσατίας (Colmar).

Οι μαθητές/τριες

Αδάμ Γεώργιος
Μανουκάκης Κων/ντίνος
Μιχαλίτσας Δημήτρης
Μοριχοβίτη Ελευθερία
Παπαδόπουλος Σταύρος
Παπούλκα Βασιλική
Σιάμκουρη Ευρυδίκη
Σκενδέρης Φώτιος
Τριγωνίδης Χρήστος
Τζέκου Αρχοντούλα

Οι συντονίστριες καθηγήτριες

Νικολάου Αρχ., Μελισίδου Ζ.

Η Διευθύντρια

Κουρεμένου Ειρήνη

Share and Enjoy !
Shares