Συμμετοχή σχολείων στη 13η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – CAMERA ZIZANIO

Από 30 Νοεμβρίου ως 7 Δεκεμβρίου 2013 θα διεξαχθεί στον Πύργο και άλλες πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η 13η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – CAMERA ZIZANIO.
Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολυμπίας, προβάλλονται και διαγωνίζονται 50 ταινίες επαγγελματιών, μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ, από 30 περίπου χώρες από όλο τον κόσμο. Εκτός από τις προβολές πραγματοποιούνται αφιερώματα και κινηματογραφικά εργαστήρια και πλήθος άλλων παράλληλων εκδηλώσεων.
Στην CAMERA ZIZANIO, προβάλλονται δημιουργίες (μικρού μήκους) παιδιών και νέων από την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν πραγματοποιηθεί είτε στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων, είτε είναι αποτέλεσμα ατομικών πρωτοβουλιών. Διαγωνίζονται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: Α. δημιουργίες παιδιών ως 12 ετών, Β. από 13 ως 16 ετών και Γ. από 17 ως 20 ετών.
Όσα σχολεία ή μεμονωμένοι νέοι δημιουργοί επιθυμούν να συμμετάσχουν με ταινία τους στην CAMERA ZIZANIO, μπορούν να ενημερωθούν για τους κανονισμούς που διέπουν το διαγωνισμό στην ιστοσελίδα http://camerazizanio.net και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής.
Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές ως τις 10 Οκτωβρίου 2013.
Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν δώρα βιβλία και άλλα υλικά, ενώ ο νέος δημιουργός που θα πάρει το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας στην Γ΄ κατηγορία, κερδίζει μια υποτροφία για δωρεάν τριετή φοίτηση στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου. Επίσης απονέμεται το Βραβείο “Νίκος Καβουκίδης” σε σχολείο, κινηματογραφικό εργαστήριο ή ομάδα νέων ως επιβράβευση για τη συστηματική δράση του στο χώρο της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας. Το βραβείο αυτό συνίσταται στην προσφορά όλου του αναγκαίου κινηματογραφικού εξοπλισμού (κάμερες, φώτα, ήχος κλπ) και της απαραίτητης βοήθειας για τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους με επαγγελματικές προδιαγραφές και σε βίντεο υψηλής ευκρίνειας.
Η συμμετοχή των σχολείων είναι προαιρετική.
Όσα σχολεία θέλουν να πραγματοποιήσουν, με την ευκαιρία του Φεστιβάλ, εκπαιδευτική εκδρομή στην Ολυμπία, μπορούν να πάρουν πληροφορίες από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, στα:
Τηλ. 210/8664470-Φαξ. 210/8662344-E-mail: neanikoplano@gmail.com
Ιστοσελίδες: www.neanikoplano.gr και http://camerazizanio.net
ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – Ρόδου 18 – Αθήνα Τ.Κ. 11252
Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.
H ΠΡΟЇΣΤΑΜΕΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Δ’

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΑΚΚΟΠΟΥΛΟΥ

Επισκέψεις: 10

Μετάβαση στο περιεχόμενο