Σχολικά Βήματα Έκδοση μαθητικών δραστηριοτήτων των Ειδικών Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Φλώρινας


άκουσε το άρθρο

Έκδοση μαθητικών δραστηριοτήτων των Ειδικών Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, Ιούνιος 2024

Η εκπαίδευση οφείλει να οραματίζεται τον κόσμο διαφορετικά.

Διανύοντας και την φετινή σχολική χρονιά, αναρωτιόμαστε για το τι ανακαλύψαμε μέσα σε έναν κόσμο στοιχειωμένο από δύο πολέμους, από την κλιματική αλλαγή, από συνεχιζόμενα στερεότυπα (βλ. γυναικοκτονίες) και πολιτικές σκοπιμότητες.

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα διαμορφώνεται ανάλογα με τη θέση, τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών μας, που συνιστούν μία ευάλωτη κοινωνική ομάδα, την οποία προστατεύει αλλά και εκπαιδεύει η Πολιτεία μας.

Οι ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών μας αποτελούν πρόκληση, που γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν έχουν την στήριξη της κοινότητας.

Προς την κατεύθυνση αυτή οφείλουμε, έστω και σε αυτόν τον πληγωμένο κόσμο, να βοηθήσουμε ώστε να μην αναπαράγονται εσφαλμένα κοινωνικά στερεότυπα γύρω από την αναπηρία, ούτε σκοπιμότητες που κρατούν σε απόσταση τα άτομα αυτά. Επιπλέον η αξιοποίηση και η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης θα βοηθήσει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη εποικοδομητική παρουσία τους στην κοινότητα.

Γι’ αυτό πρέπει να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου η εκπαίδευση θα οδηγεί στην ενηλικίωση, διαμέσου της εμπλοκής των μαθητών σε ουσιαστικές δραστηριότητες με γνώμονα την κριτική σκέψη και την υπευθυνότητα.

Η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας
Μαρία Τραϊανοπούλου

*Συγχαίρουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία τους να εκδώσουν σχολική εφημερίδα και στηρίζουμε τις προσπάθειες τους.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας

Share and Enjoy !
Shares