Πρόσκληση προς τις σχολικές μονάδες της ΔΔΕ Φλώρινας για συμμετοχή στους Διαγωνισμούς του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών η 19η Ιανουαρίου 2018

Έγγραφο 5418/6-11-2017 της ΔΔΕ Φλώρινας

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, στο πλαίσιο της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου το σεβασμό: Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα», διοργανώνει και φέτος δυο πανελλήνιους σχολικούς διαγωνισμούς από όπου θα αναδειχθεί μια νικητήρια ομάδα/άτομο ανά βαθμίδα εκπαίδευσης.

Στον πρώτο διαγωνισμό με θέμα το θετικό/δημιουργικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο, τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν υλικό που θα αναδεικνύει πώς το διαδίκτυο έχει θετική επίδραση στη ζωή μας και με ποιους τρόπους έχει διευκολύνει την καθημερινότητά μας.

Ο δεύτερος διαγωνισμός έχει θέμα «Αρχαία Ελλάδα και Διαδίκτυο». Στο πλαίσιό του οι μαθητές καλούνται να εμπνευστούν από την αρχαιότητα και τις διαφορές που υπάρχουν σήμερα σε σχέση με την Αρχαία Ελλάδα, διαφορές που πηγάζουν από την εξέλιξη του διαδικτύου. Τι θα είχε αλλάξει στη ζωή των Αρχαίων Ελλήνων αν υπήρχε τότε το διαδίκτυο;

Το υλικό που μπορούν να δημιουργήσουν οι μαθητές και μαθήτριες περιλαμβάνει ζωγραφιές, παρουσιάσεις, εικονογραφημένες ιστορίες, βίντεο, εφαρμογές.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων ορίστηκε η 19η Ιανουαρίου 2018.

Στους διαγωνισμούς μπορούν να λάβουν μέρος:

  • ένα μεμονωμένο τμήμα ενός σχολείου
  • μια ή περισσότερες τάξεις ενός σχολείου
  • μια ομάδα μαθητριών και μαθητών από περισσότερα τμήματα ή τάξεις ενός σχολείου
  • ένας μεμονωμένος μαθητής ή μαθήτρια
  • δύο ή περισσότερες τάξεις από διαφορετικές σχολικές μονάδες με σκοπό τη συνεργασία, την αλληλεπίδραση του μαθητικού δυναμικού και του εκπαιδευτικού προσωπικού και την από κοινού υποβολή δημιουργιών. Γι’ αυτό και όχι μόνο επιτρέπονται αυτές οι συμπράξεις αλλά και ενθαρρύνονται οι συμμετέχοντες να αναζητήσουν σχολεία-συνεργάτες για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.

Εκπρόσωποι της κάθε νικήτριας ομάδας θα κληθούν να παρουσιάσουν την εργασία τους σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids στην Αθήνα στις 6 Φεβρουαρίου, την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου. Πιθανά έξοδα μετακίνησης και διαμονής θα καλυφθούν από το Κέντρο. Θα σταλούν αναμνηστικά δώρα στους μαθητές.

Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις σχετικές σελίδες: https://goo.gl/wsSJvx και https://goo.gl/VWC1SD,

Επίσης, μπορείτε να ζητήσετε συνεργασία με τα μέλη της Ακαδημίας Πρεσβευτών του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου στον νομό Φλώρινας, τα οποία από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι οι:

  • Άννα Μπαφίτη, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας
  • Λεμονιά Μπούτσκου, Καθηγήτρια Μαθηματικών, Υποδιευθύντρια Γυμνασίου Αμυνταίου
  • Ευαγγελία Δράγου, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Γυμνάσιο Παπαγιάννη.

Διαβάστε το έγγραφο