Πρόσκληση φιλολόγων για παρακολούθηση εκδήλωσης για τη δημιουργική γραφή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 7 μ. μ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.


άκουσε το άρθρο

Πρόσκληση φιλολόγων για παρακολούθηση εκδήλωσης για τη δημιουργική γραφή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων που προβλέπονται στον Ν. 4823/2021, η Ελένη Γερούση, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ02, σε συνεργασία με την Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Θεωρία και Πράξη της Δημιουργικής Γραφής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» που θα γίνει την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 7 μ. μ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Το βιβλίο λαμβάνει υπόψη του τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών για τη Λογοτεχνία (2021) που δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην παραγωγή λόγου με την αξιοποίηση της δημιουργικής γραφής και τα οποία ήδη εφαρμόζονται πιλοτικά στα σχολεία. Ακόμη, εμπεριέχει διδακτικές προτάσεις για τη διδασκαλία αυτοτελούς λογοτεχνικού έργου, όπως προβλέπεται στα εν λόγω προγράμματα σπουδών.

Οι εισηγητές καθώς και τα θέματα που θα εισηγηθούν είναι:

  • Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος, Καθηγητής Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Διευθυντής ΠΜΣ Δημιουργική Γραφή (ΠΔΜ), με θέμα «Περί δημιουργικής γραφής»
  • Άννα Π. Βακάλη, ΕΔιΠ Δημιουργικής Γραφής (ΠΔΜ), με θέμα «Πώς, ποιοι και γιατί»
  • Γιώργος Γεωργιάδης, Φιλόλογος, ΠΜΣ Δημιουργική Γραφή (ΠΔΜ), με θέμα «Τα κείμενα είναι μόνο η αρχή»
  • Αναστασία Καλαϊτζή, Φιλόλογος, ΠΜΣ Δημιουργική Γραφή (ΠΔΜ), με θέμα «Διαβάζουμε, γράφουμε, δημιουργούμε»
  • Κατερίνα Κουλουκάτση, Φιλόλογος, ΠΜΣ Δημιουργική Γραφή (ΠΔΜ), με θέμα «Από τη θεωρία στην πράξη»
  • Αναστασία Σταμπουλίδου, Φιλόλογος, Ειδ. Γραμματέας Ένωσης Φιλολόγων Φλώρινας, με θέμα «Διδασκαλία ολόκληρου λογοτεχνικού έργου.

Παρακαλούνται οι κκ. Διευθυντές/Διευθύντριες των Σχολικών Μονάδων να ενημερώσουν έγκαιρα τους/τις εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ02 για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.