Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μαθητών της Β’ και Γ’ των Λυκείων για συμμετοχή στο διαγωνισμό EUROSCOLA 2018-2019 Μέχρι 5 Δεκεμβρίου 2018 οι δηλώσεις συμμετοχής

Έγγραφο 9679/27-11-2018 της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να επιλέξει τους 24 μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την περιοχή μας στην ημερίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την 4η Απριλίου 2019, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στο γραπτό διαγωνισμό με θέμα:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκλέγεται με άμεση καθολική ψηφοφορία από τους ευρωπαίους πολίτες. Με την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας το 2009, το ΕΚ συν-αποφασίζει με τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ένωσης σε μεγάλο ποσοστό της νομοθεσίας και επίσης αναλαμβάνει σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες. Έχει αυξημένες εξουσίες όσον αφορά στον προϋπολογισμό της Ένωσης, ασκεί δημοκρατικό έλεγχο των αποφάσεων και είναι απαραίτητη η συναίνεση του στις διεθνείς συμφωνίες που συνάπτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τον Μάιο του 2019 οι ευρωπαίοι πολίτες από τις 27 χώρες της ΕΕ θα ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές για την ανάδειξη των 705 Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πώς πιστεύετε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να ενισχύσουν τη δημοκρατική φυσιογνωμία της Ένωσης; Θεωρείτε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες ώστε να εκφράσει με πιο αποφασιστικό τρόπο την εντολή των πολιτών της Ένωσης οι οποίοι με την ψήφο τους θα προσδιορίσουν τη μελλοντική πορεία της Ευρώπης;»

Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν για την προετοιμασία τους τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/el

H πρόσκληση αφορά τους μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου όλων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα υποβάλουν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις σχολικές μονάδες όπου φοιτούν, από 28 Νοεμβρίου έως 05 Δεκεμβρίου 2018. Μαζί με την αίτηση-δήλωση του μαθητή, υποβάλλεται και υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα του.

Για την πραγματοποίηση του ταξιδιού τους στο Στρασβούργο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι κατά τις ημερομηνίες από 03-04-2019 έως 06-04-2019.

Η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο μετά την έναρξη των μαθημάτων από τις γιορτές των Χριστουγέννων και η ακριβής ημερομηνία του θα σας κοινοποιηθεί σύντομα με νεότερο έγγραφο.

{………}

Διαβάστε το έγγραφο

Περισσότερες πληροφορίες

Μετάβαση στο περιεχόμενο