Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για συμμετοχή στη 19η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2021 Διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών για μαθητές Β’ Λυκείου της χώρας

Έγγραφο Φ15/143848/Δ2/21-10-2020 του Υπουργείου Παιδείας

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.) προκηρύσσει «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για συμμετοχή στην 19η  Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2021». Από τον εν λόγω διαγωνισμό θα επιλεγούν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών Λυκείου που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη 19η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (19th European Union Science Olympiad – EUSO 2021).

Ο Ελληνικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: στην 1η φάση των Τοπικών Μαθητικών Διαγωνισμών, που θα διοργανωθούν σε επίπεδο σχολείων αρμοδιότητας των ΕΚΦΕ και θα διεξαχθούν το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020, σε χώρους που θα οριστούν από τα εκάστοτε ΕΚΦΕ και στην 2η φάση του διαγωνισμού που θα συμμετέχουν ομάδες που θα προκριθούν από τους τοπικούς Διαγωνισμούς και θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021:

  1. στην Αθήνα για τις μαθητικές ομάδες που θα προκριθούν από τους τοπικούς διαγωνισμούς των ΕΚΦΕ των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, και
  2. στη Θεσσαλονίκη για τις μαθητικές ομάδες που θα προκριθούν από τους τοπικούς διαγωνισμούς των ΕΚΦΕ των Περιφερειών Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Ιονίων νήσων.

Οι δύο ομάδες που θα πρωτεύσουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νότιας και Βόρειας Ελλάδας αντίστοιχα θα συμμετάσχουν στην 19η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2021, η οποία θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2021 σε χώρα που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Διαβάστε το έγγραφο

Ο ιστότοπος της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 27-11-2020

Σύμφωνα με το Φ15/160808/Δ2/24-11-2020 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ:
«….. λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών (COVID 19) και των ειδικών απαιτήσεων διεξαγωγής του Διαγωνισμού EUSO, ο οποίος είναι εργαστηριακός (υλοποίηση μετωπικών πειραμάτων από τριμελείς ομάδες μαθητών), οπότε απαιτεί φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του σωματείου της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών στις 9-11-2020 η ματαίωση της διεξαγωγής των Τοπικών και του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για συμμετοχή στη 19η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2021.

Μετάβαση στο περιεχόμενο