Πανελλήνιος Διαγωνισμός με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2015


άκουσε το άρθρο

Εγκύκλιος 190922/Δ2/25-11-2014 του Υπουργείου Παιδείας

Το Συμβούλιο Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει καθιερώσει την 28η Ιανουαρίου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ο εορτασμός της ημέρας αυτής αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διοργανώνει διαγωνισμό αφίσας και βίντεο με θέμα την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και κεντρικό σύνθημα «Σκέφτομαι πριν δημοσιεύω».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Ε και Στ΄ Δημοτικού και Γυμνασίου.

Οι σχολικές μονάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 15-12-2014.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων ορίζεται η 25η Ιανουαρίου 2015.

Η αξιολόγηση των έργων θα πραγματοποιηθεί από το Τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιόνιου Πανεπιστημίου.

Η βράβευση των μαθητών, των οποίων τα έργα θα διακριθούν (δύο μαθητές Δημοτικού και δύο μαθητές Γυμνασίου) θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση της Αρχής. Στα σχολεία που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα δοθεί Ειδικός Έπαινος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, τους όρους και τις δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.dpa.gr ή να απευθύνονται στο τηλ. 210-6475696.

Διαβάστε το έγγραφο

Share and Enjoy !
Shares