Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο» Παράταση υποβολής συμμετοχών έως τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021


άκουσε το άρθρο

Έγγραφο Φ15/166939/Δ2/18-12-2020 του Υπουργείου Παιδείας

Με αφορμή την 9η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο» για το σχολικό έτος 2020-2021.

Ο Διαγωνισμός διενεργείται σε συνεργασία με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, στο πλαίσιο ενίσχυσης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς, και χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται να αναζητήσουν δημιουργικούς τρόπους, όπως ζωγραφική, κολάζ, φωτογραφία, αφίσα, βίντεο, ή γραπτό κείμενο, με τους οποίους εκφράζονται οι αξίες της ακεραιότητας, της δικαιοσύνης, του σεβασμού, της αλληλεγγύης, της επιείκειας, της αποδοχής, της υπευθυνότητας, της αξιοκρατίας και της λογοδοσίας στην κοινωνία.

Ημερομηνία έναρξης του Διαγωνισμού ορίζεται η 9η Δεκεμβρίου 2020 με καταληκτική ημερομηνία αποστολής συμμετοχών την 23η Απριλίου 2021. Η αξιολόγηση θα γίνει από πενταμελή επιτροπή η οποία θα βραβεύσει τα έργα των μαθητών ανά κατηγορία συμμετοχής.

Ο διαγωνισμός εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις αρχές της ακεραιότητας, διαφάνειας, δικαιοσύνης, λογοδοσίας, σεβασμού, αλληλεγγύης, επιείκειας.

Το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκοντας να ενισχύσει τη συγκεκριμένη δράση, διενεργεί την Τετάρτη 20-01-2021 και ώρα: 14:00 δίωρη τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθεί το περιεχόμενο, οι στόχοι, η διαδικασία του διαγωνισμού, καθώς και θα απαντηθούν τυχόν ερωτήσεις πρακτικής φύσεως.

Όσοι από τους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ως άνω τηλεδιάσκεψη παρακαλούνται να αποστείλουν τη συμμετοχή τους (αναγράφοντας ονοματεπώνυμο εκπαιδευτικού, σχολική μονάδα και email) έως την Παρασκευή 15-01-2021 και ώρα 14:00 στο e-mail firodiadi@minedu.gov.gr, με θέμα: «Ηγέτες ακεραιότητας του Αύριο».

Διαβάστε το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ

Περισσότερες πληροφορίες

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4-4-2021

Σύμφωνα με το Φ15/37250/Δ2/1-4-2021 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ :
«η καταληκτική ημερομηνία αποστολής συμμετοχών για τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με τίτλο “Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριοπαρατείνεται ως τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021»

Share and Enjoy !
Shares