Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση Από 16 έως 23 Απριλίου 2016 με συντονιστή την ActionAid

Έγγραφο Φ16/41495/Δ2/7-3-2016 του Υπουργείου Παιδείας

Η ActionAid συντονίζει για 13η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη διεθνή μαθητική εκστρατεία, Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 16 Απριλίου έως τις 23 Απριλίου 2016. Η εκστρατεία αφορά τον 4ο Βιώσιμο Στόχο Ανάπτυξης, την καθολική πρωτοβάθμια εκπαίδευση για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Κάθε χρόνο χιλιάδες είναι τα σχολεία σε όλο τον κόσμο που παίρνουν ενεργό μέρος στις δράσεις της εκστρατείας. Στην Ελλάδα η εκστρατεία έχει μεγάλη απήχηση στην εκπαιδευτική κοινότητα, συνολικά από το 2004 περισσότεροι από 300.000 μαθητές από σχολεία όλης της χώρας έχουν λάβει μέρος.

Η φετινή εκστρατεία με τίτλο, Παιδιά με αναπηρία, ορατά σε όλα τα σχολεία!, αφορά την πρόσβαση και την ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία στα ελληνικά σχολεία.

Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής έως τις 11 Μαρτίου 2016 που θα βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://education.actionaid.gr/forma-gaw . Εφόσον συμπληρωθεί η σχετική φόρμα, οι σχολικές μονάδες θα παραλάβουν στο σχολείο τους δωρεάν φάκελο με εκπαιδευτικό υλικό με τις προτεινόμενες δράσεις της εκστρατείας.

Διαβάστε το έγγραφο

Σχολιάστε
Enter Captcha Here :

Μετάβαση στο περιεχόμενο