Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος στην εικαστική έκθεση των μαθητών του Γυμνασίου Αμμοχωρίου για το προσφυγικό


άκουσε το άρθρο

Την έκθεση των μαθητών του γυμνασίου Αμμοχωρίου με τίτλο «εγώ πρόσφυγας, εσύ πρόσφυγας, αυτός πρόσφυγας», που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα της πινακοθήκης του «Αριστοτέλη», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΠΡΕΣΠΕΣ 2016, επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.

Τον υποδέχτηκαν και τον ξενάγησαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Αργύρης Λάζου, οι εκπαιδευτικοί κα. Αθηνά Βόσδου και κα. Αναστασία Καλαϊτζή. Στην υποδοχή παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΕΘ κ. Ιωάννης Παντής, ο Περιφερ. Δντής Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και ο Δντής της Δνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Παύλος Ιωάννου.

Οι μαθητές δώρισαν στον πρόεδρο ένα από τα έργα της έκθεσης ως ανάμνηση της επίσκεψης του αλλά και στη μνήμη όσων πνίγηκαν στο Αιγαίο.

Ο κ. Παυλόπουλος, απευθυνόμενος προς τους μαθητές και τις μαθήτριες, ζήτησε να μην χάσουν ποτέ την ευαισθησία τους, ενώ τόνισε πως ο πρόδρομος θεσμός του σημερινού πρόσφυγα είναι ο ικέτης της Αρχαίας Ελλάδας.

Αμέσως μετά, υπέγραψε στο βιβλίο της έκθεσης.

Πηγή κειμένου και φωτό: neaflorina.gr

Share and Enjoy !
Shares