«Ο Κόσμος της Μουσικής, Γνωρίζω – Εκφράζομαι – Δημιουργώ» Πρόγραμμα Μουσικών- Διδακτικών επισκέψεων και Επιμορφωτικών δραστηριοτήτων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


άκουσε το άρθρο

Έγγραφο 122633/Δ2/19-7-2018 του Υπουργείου Παιδείας (Ανακοινοποίηση)

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019 καινοτόμο πρόγραμμα μουσικών δραστηριοτήτων με παράλληλες δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται εντός του σχολικού ωραρίου, στο πλαίσιο των μουσικών- πολιτιστικών διδακτικών επισκέψεων των μαθητών με τίτλο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – «Ο Κόσμος της Μουσικής, Γνωρίζω – Εκφράζομαι – Δημιουργώ», απευθύνεται σε μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και όλων των τάξεων των Γυμνασίων των νομών ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και των υπολοίπων Περιφερειών της Ελλάδας που προγραμματίζουν εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη και η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Σκοπός του Προγράμματος είναι, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, να πραγματοποιούνται μουσικές δραστηριότητες, παιδαγωγικά παιχνίδια και δράσεις γνωριμίας με τον Κόσμο της Μουσικής αναδεικνύοντας και ενισχύοντας την δημιουργική έκφραση, τη δυνατότητα ανάπτυξης ατομικών και ομαδικών μουσικών δεξιοτήτων καθώς και βασικές αξίες της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Οι μουσικές/επιμορφωτικές δραστηριότητες των μαθητών θα αφορούν τα παρακάτω :

{……}

Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα μπορούν να επικοινωνούν για τον προγραμματισμό και παροχή πληροφοριών με ……….

{……}

Διαβάστε το έγγραφο

Share and Enjoy !
Shares