Μαθητικός διαγωνισμός σκίτσου με τίτλο «Ο πλανήτης του άλλου πλανήτης όλων μας» Kαταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η 31η Ιανουαρίου 2017

Έγγραφο 157754/Δ2/26-9-2016 του Υπουργείου Παιδείας

Το Φόρουμ Διαπολιτισμικού Διαλόγου/Πανεπιστήμιο Πατρών και η Educartoon, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και τη διασπορά, διοργανώνουν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τον μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου με τίτλο «Ο πλανήτης του άλλου πλανήτης όλων μας».

Ο διαγωνισμός διενεργείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας 2016 που έχει τίτλο «Ζώντας μαζί σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες: Σεβασμός, διάλογος, αλληλεπίδραση» και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας καθώς και των σχολείων της Ομογένειας.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές και τις μαθήτριες η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά με τη «γλώσσα» του σκίτσου, να συζητήσουν για τη διαφορετικότητα των ατόμων στις σύγχρονες πλουραλιστικές κοινωνίες και να αποτυπώσουν αναπαραστάσεις του ξένου και του διαφορετικού δημιουργώντας έργα ατομικά ή ομαδικά (σκίτσα, γελοιογραφίες), τα οποία στη συνέχεια θα αξιολογηθούν και θα εκτεθούν σε ηλεκτρονική έκθεση.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ένα μεμονωμένο τμήμα σχολείου, μια τάξη, μια ομάδα μαθητών από περισσότερα τμήματα ή τάξεις σχολείου ή μεμονωμένοι μαθητές.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει αναλάβει την παιδαγωγική καθοδήγηση των συμμετεχόντων ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Ο διαγωνισμός ξεκινά τον Οκτώβριο 2016 και καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η 31η Ιανουαρίου 2017.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό, οι όροι συμμετοχής καθώς και οι φόρμες της αίτησης συμμετοχής και του καταλόγου συμμετεχόντων έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της Educartoon (http://www.educartoon.gr) και του Διαπολιτισμικού Φόρουμ (http://intercultural.upatras.gr).

Το έγγραφο

Η φόρμα της αίτησης συμμετοχής

Σχολιάστε
Enter Captcha Here :

Μετάβαση στο περιεχόμενο