Μαθητικός διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Καν’ το ν’ ακουστεί 2018» Δηλώσεις συμμετοχής από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2017

Έγγραφο Φ10α/169376/Δ4/10-10-2017 του Υπουργείου Παιδείας

Σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε την διοργάνωση του μαθητικού διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού με τίτλο «Καν’ το ν’ ακουστεί 2018» από την επιστημονική εταιρεία «Διαθεματικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο: European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέσπισε το 2018 ως “Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς” και σε αυτή την κατεύθυνση ο διαγωνισμός “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2018” εντάσσεται ως μια δράση ευαισθητοποίησης για την ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς του κάθε τόπου και λαού.

Μέσω της ραδιοφωνικής και μουσικής δημιουργίας στοχεύεται οι μαθητές:

  • να γνωρίσουν βαθύτερα και να επικοινωνήσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα, ώστε να μην είναι απλώς ανάμνηση του παρελθόντος, αλλά να αντιμετωπίζεται ως κλειδί του μέλλοντος
  • να συνειδητοποιήσουν την αξία της πολιτιστικής πολυμορφίας
  • να μυηθούν με βιωματικό και ευχάριστο τρόπο στον τομέα της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού

Προσκαλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα να αναδείξει την πολιτιστική της κληρονομιά συνδυάζοντας τον λόγο των μαθητών με ιδιαίτερη ηχητική/μουσική επένδυση. Ας δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές να μας μιλήσουν για τον τόπο και την παράδοσή τους.

Οι συμμετοχές να υποβληθούν στην ιστοσελίδα του European School Radio (http://europeanschoolradio.eu/) ακολουθώντας τις οδηγίες υποβολής. Προαιρετικά, κατά την υποβολή η κάθε συμμετοχή μπορεί να συνοδεύεται από ένα λογότυπο. Η υποβολή των συμμετοχών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2017.

Διαβάστε το έγγραφο

[ + ]
Μετάβαση στο περιεχόμενο