Μαθητικός Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Καν’ το ν’ ακουστεί 2021» με τίτλο: «Από το Εγώ στο Εμείς» Υποβολή των συμμετοχών έως την 24η Ιανουαρίου 2021

Έγγραφο Φ15/143812/Δ2/21-10-2020 του Υπουργείου Παιδείας

Η Επιστημονική Εταιρεία European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας συνδιοργανώνουν τον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2021” με τίτλο: “Από το Εγώ στο Εμείς”. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στις σχολικές μονάδες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ομογένειας, αλλά και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες διεθνώς.

Το 2021 πλησιάζει και η επέτειος για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης επαναφέρει στη μνήμη μας τη θυσία των αγωνιστών και αγωνιστριών που μπορεί να εκφραστεί συνοπτικά και ουσιαστικά με τη ρήση του Μακρυγιάννη: «Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ». Διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ένωσαν τις δυνάμεις τους και πολέμησαν για την συλλογική ελευθερία, δίνοντας ένα μάθημα αλληλεγγύης και ελευθερίας σε όλη την Ευρώπη.

Το ξέσπασμα της πανδημίας αποκάλυψε έναν σύγχρονο κόσμο, όπου το Εμείς υπήρξε ηχηρά απόν για πολλά χρόνια. Η κρίση που ακολούθησε παρόλες τις καταστροφικές συνέπειές της, αποτελεί και μια ευκαιρία επαναπροσδιορισμού και ανασύνταξης. Επαναπροσδιορισμού στο Εμείς, στην αλληλεγγύη, στην προσφορά, στην κοινωνική ευθύνη. Έγινε φανερό ότι για να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση που βιώνει όλος ο πλανήτης είναι απαραίτητη η ισχυρή αλληλεγγύη. Είναι σημαντικό να αλληλοστηριζόμαστε, διότι μόνο μέσα από τη συλλογική προσπάθεια μπορούμε να επιβιώσουμε στο μέλλον ως πολίτες, ως λαοί, ως ανθρωπότητα.

Μέσα από τον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2021” με τον τίτλο “Από το Εγώ στο Εμείς”, προσκαλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες να εκφραστούν ραδιοφωνικά και καλλιτεχνικά, αναδεικνύοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, σχετικά με την ευρύτερη έννοια και τις εκφράσεις της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας, να παραμερίσουν το Εγώ και να ανακαλύψουν τη σημασία του Εμείς, συμμετέχοντας στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο.

Οι συμμετοχές υποβάλλονται στην ιστοσελίδα του European School Radio (http://europeanschoolradio.eu/), ακολουθώντας τις οδηγίες υποβολής. Η υποβολή των συμμετοχών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2020 έως την 24η Ιανουαρίου 2021.

Διαβάστε το έγγραφο

Η προκήρυξη με τις αναλυτικές οδηγίες

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Μετάβαση στο περιεχόμενο