«Γίνε Βιολόγος για μια μέρα» – Ελεύθερο διαδικτυακό κουίζ της ΠΕΒ που απευθύνεται στους μαθητές Λυκείου Η δράση ορίστηκε για το Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) προγραμματίζει στα πλαίσια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας (ΠΔΒ), ο οποίος φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της πανδημίας, την εναλλακτική δραστηριότητα «Γίνε Βιολόγος για μια μέρα».

Το «Γίνε Βιολόγος για μια μέρα» περιλαμβάνει ένα ελεύθερο διαδικτυακό κουίζ για κάθε τάξη του Λυκείου, καθώς και προβολή απλών πειραμάτων επίδειξης και κατασκευών που μπορεί ο καθένας να πραγματοποιήσει με καθημερινά υλικά στο σπίτι του (DIY).

Η δράση αυτή ορίστηκε για το Σάββατο 10 Απριλίου 2021.

Τα κουίζ θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα e-me που συνεργάζεται με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Για να συμμετάσχουν οι μαθητές πρέπει να είναι μέλη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και να έχουν εισέλθει έστω μία φορά στην πλατφόρμα e-me (εγγραφή). Μέλη του ΠΣΔ είναι όλοι οι μαθητές των δημοσίων σχολείων, ενώ όσοι μαθητές ιδιωτικών σχολείων δεν είναι, μπορούν να εγγραφούν χωρίς πρόβλημα.

Οι αναλυτικές οδηγίες για την είσοδό σας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΠΔΒ www.pdbio.pev.gr τις επόμενες ημέρες, ενώ τα κουίζ θα ανέβουν στις 10-4-2021 την ώρα που θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα αυτή.

Επισημαίνουμε ότι τα κουίζ δεν είναι διαγωνιστικά, δεν καταχωρείται βαθμολογία, ούτε υπάρχει κατάταξη και διακρίσεις. Μπορεί ο καθένας να τα συμπληρώσει με άνεση, χωρίς το άγχος των εξετάσεων και να μάθει από αυτά.

Περισσότερες πληροφορίες

Μετάβαση στο περιεχόμενο