Φορολογική δήλωση 2014 – Οι οδηγίες και τα έντυπα

Το «βιβλιαράκι» της εφορίας με τις οδηγίες βήμα-βήμα για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης του 2014.

Το κλασικό «βιβλιαράκι» για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων το οποίο κάποτε ερχόταν με το ταχυδρομείο στο σπίτι των φορολογουμένων σηματοδοτώντας την έναρξη της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αναρτήθηκε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ούτως ή άλλως φέτος, όλοι οι φορολογούμενοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους, τα εκκαθαριστικά εκδίδονται αυτόματα με την υποβολή της δήλωσης και μπορούν να τυπωθούν από το φορολογούμενο, οι δόσεις πληρωμής του φόρου είναι προκαθορισμένες (τέλος Ιουλίου, τέλος Σεπτεμβρίου, τέλος Νοεμβρίου) για όσους έχουν χρεωστικό αποτέλεσμα και γενικότερα οι φορολογούμενοι δεν θα πρέπει να περιμένουν κανένα… γράμμα από την εφορία με την κλασική κάποτε οδό του ταχυδρομείου. Αν έχουν δώσει email στη ΓΓΠΣ, θα ενημερώνονται με το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, αν όχι τα μηνύματα εμφανίζονται μόνο στην προσωπική σελίδα καθενός στο taxisnet.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2014 λήγει στις 30 Ιουνίου και έως σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποβληθεί περίπου 20.000 φορολογικές δηλώσεις.

Πηγή : Euro2day

Ο Φορολογικός Οδηγός 2014 (Το βιβλιαράκι της εφορίας)

Το έντυπο Ε1

Το έντυπο Ε2

 

Σχολιάστε
Enter Captcha Here :

[ + ]
Μετάβαση στο περιεχόμενο