Επιμορφωτικές δράσεις του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Φλώρινας Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνίας (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε.) Φλώρινας, καλεί τους εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας να δηλώσουν συμμετοχή σε όσες από τις παρακάτω επιμορφωτικές δράσεις επιθυμούν:

  1. Εκπαιδευτική ρομποτική στην προσχολική εκπαίδευση
  2. Εκπαιδευτική ρομποτική στο Δημοτικό σχολείο
  3. Εκπαιδευτική ρομποτική στο Γυμνάσιο
  4. Εκπαιδευτική ρομποτική στο Λύκειο
  5. Τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση
  6. Αξιοποίηση διαδραστικών πινάκων στην διδασκαλία
  7. Σύγχρονες διαδικτυακές πλατφόρμες συνεργατικής μάθησης

Τα σεμινάρια θα αρχίσουν να υλοποιούνται από τον Ιανουάριο 2023 και έπειτα, στον χώρο του Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε. Φλώρινας ή σε σχολικές μονάδες, ανάλογα με τη θεματολογία τους. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα ενημερώνονται μέσω email για την ημερομηνία διεξαγωγής της κάθε θεματικής ενότητας που έχουν επιλέξει.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022 στον σύνδεσμο: https://forms.gle/w64i8KZabhiQPkrMA

Σκοπός των επιμορφωτικών συναντήσεων είναι οι εκπαιδευτικοί να έρθουν σε επαφή με τα εκπαιδευτικά σετ ρομποτικής, τους τρισδιάστατους εκτυπωτές και τους διαδραστικούς πίνακες που είναι διαθέσιμα στις σχολικές μονάδες. Στις επιμορφώσεις, οι εκπαιδευτικοί, θα κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας, προγραμματισμού και χρήσης του εξοπλισμού και θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σενάρια που επιτρέπουν τη ένταξή τους στη διδασκαλία του προγραμματισμού, όσο και πολλών άλλων διδακτικών αντικειμένων με παιγνιώδη τρόπο (εργαστήρια δεξιοτήτων, δημιουργία ομίλων στο διευρυμένο ωράριο κλπ).

Πηγή : ΠΕΚΤΠΕ Φλώρινας

Μετάβαση στο περιεχόμενο