«Εόρτια Μουσικών Σχολείων 2014» – Εκδηλώσεις ανάδειξης του παιδαγωγικού και καλλιτεχνικού έργου των μουσικών σχολείων

Έγγραφο 71178/Γ7/8-5-2014 του Υπουργείου Παιδείας

Με αφορμή τα 25 χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας του θεσμού των Μουσικών Σχολείων διοργανώθηκε σειρά μουσικών εκδηλώσεων από ομάδες μουσικών σχολείων, υπό τον γενικό τίτλο Έόρτια Μουσικών Σχολείων 2014΄. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 9 μουσικά σχολεία-κέντρα σε όλη τη χώρα, που θα λειτουργήσουν ως σχολεία υποδοχής.

Σκοποί της δράσης αυτής είναι:

  • η ανάδειξη σε περιφερειακή και πανελλήνια κλίμακα της ιδιαιτερότητας και του ανεκτίμητου παιδαγωγικού και καλλιτεχνικού έργου που προσφέρουν τα μουσικά σχολεία στην Παιδεία του Τόπου και στην Ελληνική Κοινωνία.
  • η προβολή της παιδαγωγικής προσφοράς των μουσικών σχολείων στους τομείς της ελληνικής παραδοσιακής ή της βυζαντινής μουσικής αφενός και της έντεχνης ευρωπαϊκής μουσικής αφετέρου.
  • η ενίσχυση του πνεύματος και των δράσεων καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής συνεργασίας μεταξύ των μουσικών σχολείων της χώρας.
  • η δημιουργία ενός νέου θεσμού (ο στόχος είναι να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο), μέσω του οποίου τα μουσικά σχολεία θα προβάλλουν θετικά στην κοινωνία τις ανεκτίμητες αρετές τους.

Διαβάστε ολόκληρο το έγγραφο

Σχολιάστε
Enter Captcha Here :

[ + ]
Μετάβαση στο περιεχόμενο