Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την Κυβερνοασφάλεια για την ενημέρωση των μαθητών Εσπερινών Σχολείων και ΣΔΕ Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 19:30-20:30


άκουσε το άρθρο

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ μαζί με την Ελληνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης διοργανώνουν διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την Κυβερνοασφάλεια για την ενημέρωση των μαθητών Εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 19:30-20:30.

Η ενημέρωση αφορά την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας για την προστασία της καθημερινότητας μας στο διαδίκτυο (Cyber Secure From Home) αλλά και την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το πώς πρέπει να ενεργούν αν και εφόσον πέσουν θύματα απάτης στο διαδίκτυο (First Aid). Τέλος θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις αναδυόμενες τεχνολογίες (όπως έξυπνα ρολόγια κλπ), τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε τέτοια προϊόντα αλλά και η επιλογή επαγγελματικού προσανατολισμού προς την επιστήμη της Κυβερνοασφάλειας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν διαδικτυακά τμήματα μαθητών Εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο, υπολογιστής και προτζέκτορας στην αίθουσα. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα την ώρα της παρουσίασης.

Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου διεξάγει ενημερώσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο για το έτος 2021-2022 υπό την έγκριση του Υπ. Παιδείας (Έγγραφο Φ.2.1/ΜΓ/50331/86039/Δ7/15-07-2021).

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή μιας τάξης στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας την φόρμα https://saferinternet4kids.gr/forms/esperina-2eykairia-cybersecurity/

Με εκτίμηση,

Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

Share and Enjoy !
Shares