«Ανεστραμμένη Τάξη: Θεωρητικό πλαίσιο – εφαρμογές» Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022


άκουσε το άρθρο

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Ανεστραμμένη Τάξη: Θεωρητικό πλαίσιο – εφαρμογές»

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 5.00 – 8.30 μ.μ., διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex Meetings.

Η εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμη του αείμνηστου συναδέλφου εκπαιδευτικού, π. Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής, π. Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Θεόδωρου Μπίρμπα.

Η Επιστημονική Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και έχει ως σκοπό να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό μοντέλο διδασκαλίας και μάθησης, γνωστό ως ανεστραμμένη τάξη, το οποίο στηρίζεται στην αντιστροφή της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης δομής. Ειδικότερα, στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν το θεωρητικό πλαίσιο της ανεστραμμένης τάξης, τα χαρακτηριστικά της, τα στάδια εφαρμογής της, τα εργαλεία και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να υποστηριχθεί τεχνολογικά, τα οφέλη για μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι προκλήσεις και οι προβληματισμοί από την εφαρμογή της. Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν παραδείγματα εφαρμογής της στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η Ημερίδα θα μεταδοθεί και ζωντανά από το επίσημο Κανάλι του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας στο Youtube:

Περισσότερες πληροφορίες

Share and Enjoy !
Shares