Η θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο – 1ο Μαθητικό Συνέδριο


άκουσε το άρθρο

Έγγραφο 147614/Γ1/17-9-2014 του Υπουργείου Παιδείας

Η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) εγκρίνει την υλοποίηση από το σχολείο της 1ης Συνάντησης Σχολείων Β/θμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Η Θεολογία διαλέγεται με το σύγχρονο κόσμο».

Η εκπαιδευτική αυτή δράση θα φιλοξενεί συμμετοχές μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας και θα συνεργάζεται με φορείς της πόλης για τη διοργάνωσή της, ενώ την επιστημονική καθοδήγηση και εποπτεία αυτής θα έχει ο Σχολικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης κ. Στράντζαλης Πολύβιος.

Στόχος της συνάντησης είναι να διερευνήσουν οι μαθητές πτυχές της ορθόδοξης παράδοσης και ζωής, να γνωρίσουν την τοπική τους θρησκευτική ιστορία , αλλά και να προτείνουν τρόπους διαλογικής συνάντησης της ορθόδοξης σκέψης με τις σύγχρονες (κοινωνικές, επιστημονικές, φιλοσοφικές, πολιτικές, κοινωνικές) αναζητήσεις.

Το συνέδριο απευθύνεται στους μαθητές που φοιτούν σε Γυμνάσια και Λύκεια που ανήκουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και σε γειτονικές περιφέρειες και θα διεξαχθεί στις 28-2-2015 έως 1-3-2015.

Διαβάστε το έγγραφο

Περισσότερες πληροφορίες

Share and Enjoy !
Shares