2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας – Ημερίδα με θέμα «Η βία ως κοινωνικό φαινόμενο και ο ρόλος της οικογένειας σε σύνδεση με το σχολείο»


άκουσε το άρθρο

Το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Φλώρινας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, διοργανώνει ημερίδα για εκπαιδευτικούς και γονείς, με θέμα:

 «Η βία ως κοινωνικό φαινόμενο και ο ρόλος της οικογένειας σε σύνδεση με το σχολείο»,

με προσκεκλημένο ομιλητή τον κ. Στέφανο Αλεβίζο, Ψυχολόγο και Συντονιστή του Τμήματος Ενημέρωσης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών, του Συλλόγου “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση και συζήτηση των ακόλουθων θεμάτων:

  • «Η κοινωνική παραγωγή και αναπαραγωγή της βίας: Σύνδεση με το οικογενειακό και σχολικό πλαίσιο» Άννα Μπαφίτη, Κοινωνιολόγος, M.Ed. – Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας
  • «Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας» Στέφανος Αλεβίζος, Ψυχολόγος του Συλλόγου “Το Χαμόγελο του Παιδιού”
  • «Η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας ενάντια στη βία – Μια πρόταση παρέμβασης» Ζαφειρειώ Μελισίδου, Κοινωνιολόγος – Εκπαιδευτικός 2ου ΓΕΛ Φλώρινας. Συμμετέχουν οι μαθητές/τριες: Θεοδώρα Κούλη, Ευαγγελία Κούσια, Πανδώρα Λιασοπούλου, Ευάγγελος Μανάνης, Κατερίνα Μάρου, Ειρήνη Μεταξά, Γεώργιος Μουρατίδης

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30Απριλίου 2014 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και η αφίσα

Share and Enjoy !
Shares