Υποβολή αίτησης-δήλωσης μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ έτους 2021 Με email από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου μέχρι και την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020


άκουσε το άρθρο

Εγκύκλιος Φ.152/160568/Α5/23-11-2020 (ΑΔΑ: 918Ω46ΜΤΛΗ-ΛΧΞ) του Υπουργείου Παιδείας

Οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ θα υποβάλουν την απαιτούμενη Αίτηση – Δήλωση (Α-Δ) το μήνα Νοέμβριο του σχολικού έτους, κατά το οποίο ο υποψήφιος επιθυμεί τη συμμετοχή του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ειδικά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2021, λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, η Αίτηση – Δήλωση θα υποβληθεί πρώτα μόνον από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ και σε επόμενο στάδιο από τους αποφοίτους. Συγκεκριμένα, οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ έτους 2021 καλούνται να υποβάλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) προς τη σχολική τους μονάδα την Αίτηση – Δήλωση (Α-Δ) από Τετάρτη 25 Νοεμβρίου μέχρι και την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, η οποία στη συνέχεια θα καταχωριστεί ηλεκτρονικά.

Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ μπορούν να υποβάλουν-αποστείλουν ηλεκτρονικά:

Α. Μαθητές της τελευταίας τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ και της τελευταίας τάξης του τετραετούς Λυκείου του ΕΝΕΕΓΥ-Λ (εφόσον έχουν φοιτήσει σε αυτό επί τέσσερα (4) πλήρη σχολικά έτη), οι οποίοι θα διεκδικήσουν το κοινό ειδικό ποσοστό θέσεων των Ημερησίων ΕΠΑΛ σε σχολές/τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανομένων των σχολών : ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολή Πυροσβεστών, Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού).

Β. Μαθητές της τελευταίας τάξης των Εσπερινών ΕΠΑΛ τριετούς φοίτησης, οι οποίοι θα διεκδικήσουν το ειδικό ποσοστό θέσεων 1% επιπλέον του αριθμού εισακτέων σε σχολές/τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανομένων των σχολών: ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού) και ειδικότερα:

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο

Περισσότερες πληροφορίες και τα σχετικά έντυπα στο site του ΥΠΑΙΘ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 25-11-2020

Διευκρινίσεις του ΥΠΑΙΘ σχετικά με την Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) των ΕΠΑΛ

Σε απάντηση σχετικών με την Α-Δ ερωτημάτων από ορισμένες ΔΔΕ και ΕΠΑΛ, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Ως «ΜΑΘΗΤΕΣ στα ΕΠΑΛ», για την παρούσα διαδικασία υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης, θεωρούνται και οι τελειόφοιτοι της τρέχουσας σχολικής χρονιάς οι οποίοι φοιτούν μόνο για την απόκτηση Πτυχίου Ειδικότητας, έχοντας ήδη στην κατοχή τους, από προηγούμενη φοίτηση, τίτλο Απόλυσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (πχ Απολυτήριο ΓΕΛ, Απολυτήριο & Πτυχίο ΕΠΑΛ, Πτυχίο ΤΕΕ Β΄ Κύκλου κλπ) και οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου 2021 με την επιδιωκόμενη νέα τους ιδιότητα του κατόχου Πτυχίου στην ειδικότητα που τώρα φοιτούν.

Εάν ορισμένοι από τους ανωτέρω επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου 2021 με την παλαιότερη ιδιότητά τους όπως αυτή προκύπτει από τον Απολυτήριο Τίτλο ή/και Πτυχίο που ήδη κατέχουν, τότε θα περιμένουν τις διαδικασίες υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης των ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ.

Παλαιότεροι απόφοιτοι ΕΠΑΛ που φοιτούν για την απόκτηση νέας Ειδικότητας στον ίδιο Τομέα, μπορούν να κάνουν Α-Δ, είτε με την ιδιότητα του Μαθητή (με βάση τη νέα ειδικότητα), είτε με την ιδιότητα του Αποφοίτου (με βάση τη προηγούμενη ειδικότητα), εφόσον τελικά παραμένουν στον ίδιο Τομέα.

Ως προς τη διαδικασίες αρχικής καταχώρισης και τελικής επιβεβαίωσης των Α – Δ, η εγκύκλιος αναφέρεται μόνο στην πρώτη. Για τη διαδικασία επιβεβαίωσης θα υπάρξουν νεότερες οδηγίες, ανάλογα και με τις γενικότερες εξελίξεις λόγω της πανδημίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 30-11-2020 – Παράταση προθεσμίας

Σύμφωνα με την από 30-11-2020 ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ : «…. παρατείνεται μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης Δήλωσης των μαθητών, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις σχολικές μονάδες, για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2021»

Share and Enjoy !
Shares