«Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» – 3ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής για τα παραδοτέα ορίζεται η 10-5-2021


άκουσε το άρθρο

Έγγραφο Φ15/143801/Δ2/21-10-2020 του Υπουργείου Παιδείας

Το ΥΠΑΙΘ εγκρίνει τη διεξαγωγή του 3ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής Δημιουργίας με τίτλο: «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» που διοργανώνουν η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Αρχείο της ΕΡΤ ΑΕ και απευθύνεται σε μαθητές Π.Ε. και Δ.Ε. της χώρας και της ομογένειας για το σχολικό έτος 2020-2021.

Σκοπός του εν λόγω διαγωνισμού είναι η αξιοποίηση των τεκμηρίων του Αρχείου της ΕΡΤ στη δημιουργία μαθητικών ταινιών μικρού μήκους. Στόχος είναι να προβληθεί το αρχειακό υλικό της ΕΡΤ ως ένα δυναμικό μαθησιακό εργαλείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι θεματικές ενότητες που θα εμπνεύσουν τους μαθητές είναι η Ελληνική Επανάσταση του 1821, η Κατοχή και η Αντίσταση, η Δικτατορία των Συνταγματαρχών, η 17 Νοέμβρη 1973, η Αειφορία, η Μετανάστευση και το Προσφυγικό, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η Ισότητα των Φύλων.

Διαβάστε το έγγραφο

Περισσότερες πληροφορίες

Ο ιστότοπος www.i-create.gr

Share and Enjoy !
Shares