Υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία όλων των βαθμίδων κατά το 2018-2019 Οδηγίες προς τις ελεγκτικές αρχές


άκουσε το άρθρο

Εγκύκλιος Δ1γ/Γ.Π/οίκ.67566/10-9-2018 (ΑΔΑ: 73Ζ1465ΦΥΟ-Ξ70) του Υπουργείου Υγείας

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σας υπενθυμίζουμε την ανάγκη για τη διενέργεια υγειονομικών ελέγχων στα σχολεία ημερήσια και νυχτερινά, όλων των βαθμίδων και όλων των κατηγοριών, ιδιωτικών και δημόσιων και στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς, που βρίσκονται στην περιοχή αρμοδιότητάς σας, σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική νομοθεσία.

Σκοπός των υγειονομικών ελέγχων είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής στους κύριους, βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους των σχολείων και των βρεφικών, βρεφονηπιακών – παιδικών σταθμών.

Έμφαση πρέπει να δίνεται στην εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις διασφάλισης των συστημάτων ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης των απορριμμάτων, ούτως ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ανθυγιεινών εστιών και να προστατεύεται η Δημόσια Υγεία.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στα κυλικεία των σχολείων, στις καντίνες (σταθερές) και τους χώρους εστίασης εντός των σχολείων, προκειμένου να διαπιστώνεται η τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων των σχετικών Υγειονομικών Διατάξεων και παράλληλα να εξετάζεται αν τα προσφερόμενα είδη είναι αυτά που καθορίζονται στις (β) & (γ) σχετικές Υγειονομικές Διατάξεις.

Υγειονομικοί έλεγχοι, κρίνεται σκόπιμο, να διεξάγονται επίσης και στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, που λειτουργούν γύρω και σε μικρή απόσταση από τα σχολικά συγκροτήματα.

{……}

Απαραίτητη κρίνεται επίσης η διεξαγωγή υγειονομικών ελέγχων στα σχολικά λεωφορεία και γενικότερα στα λεωφορεία – μεταφορικά μέσα τα οποία μεταφέρουν μαθητές.

Επίσης εφιστούμε την προσοχή στην αυστηρή εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στις σχολικές εγκαταστάσεις.

{……}

Διαβάστε την εγκύκλιο

Share and Enjoy !
Shares