Οι επιτυχόντες μαθητές της Α΄ Γυμνασίου στον Διαγωνισμό Μαθηματικών «ΥΠΑΤΙΑ» 2017 Η επόμενη φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στις 27-1-2017


άκουσε το άρθρο

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (EΜE) με ικανοποίηση ανακοινώνει τα αποτελέσματα του 10ου Μαθηματικού Διαγωνισμού «ΥΠΑΤΙΑ», τον οποίο διοργάνωσε φέτος το παράρτημα για 10η συνεχή χρονιά.

Ο διαγωνισμός «ΥΠΑΤΙΑ» έχει τοπικό χαρακτήρα, και συνδιοργανώνεται με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Αφορά μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και διεξάγεται ταυτόχρονα με τον πανελλήνιο διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» της ΕΜΕ για τις υπόλοιπες τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου.

Στον φετινό διαγωνισμό πήραν μέρος μαθητές και από τον Έβρο, την Κοζάνη, την Πιερία, Φλώρινα και το Λονδίνο με πρωτοβουλία των τοπικών παραρτημάτων της ΕΜΕ και σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το γεγονός αυτό δείχνει και την καταξίωση του Ημαθιώτικου διαγωνισμού και εκτός Ημαθίας.

Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς. Όσοι διακρίθηκαν, θα διαγωνιστούν το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στην επόμενη φάση (διαγωνισμός «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ»).

Η συμμετοχή και οι επιτυχίες των μαθητών μας στους διαγωνισμούς, δείχνουν το ενδιαφέρον και την ευγενική άμιλλα που υπάρχει, μεταξύ των νέων παιδιών για τα Μαθηματικά.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος ευχαριστεί ιδιαίτερα τους συναδέλφους Μαθηματικούς, που συνδράμουν στο έργο του Παραρτήματος
α) προσφέροντας δωρεάν μαθήματα διαγωνιστικών μαθηματικών στους υποψηφίους,
β) επιτηρώντας στη διάρκεια της εξέτασης και
γ) βαθμολογώντας τα γραπτά των διαγωνιζομένων.

Τα αποτελέσματα δείχνουν πως αυτές οι προσπάθειες δίνουν καρπούς.

Οι διακριθέντες μαθητές είναι οι παρακάτω:

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου

Παρακάτω οι επιτυχόντες της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Share and Enjoy !
Shares