Διευκρινίσεις για την αξιολόγηση του μαθήματος Γενικής Παιδείας «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» της Α΄ και Β΄ τάξης ΕΠΑΛ σχ. έτους 2016-2017


άκουσε το άρθρο

Έγγραφο Φ4/73861/Δ4/5-5-2017 του Υπουργείου Παιδείας

Σε συνέχεια της Φ4/56637/Δ4/31-3-2017 εγκυκλίου και σε απάντηση ερωτημάτων σχετικά με τον τρόπο αξιολόγησης του μαθήματος Γενικής Παιδείας «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» της Α΄ και Β΄ τάξης ΕΠΑ.Λ., διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Τα κείμενα στα οποία εξετάζονται οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης ΕΠΑ.Λ. κατά την αξιολόγησή τους στο μάθημα «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» το σχ. έτος 2016-17 δεν έχουν γίνει αντικείμενο διδασκαλίας στη σχολική τάξη. Γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου στην ανωτέρω σχετική εγκύκλιο για την αξιολόγηση του μαθήματος αναφέρεται ρητά ότι η εξέταση των μαθητών περιλαμβάνει «δύο (2) κείμενα τα οποία ανταποκρίνονται στην αντιληπτική ικανότητα τους, σχετίζονται με θεματικό κύκλο οικείο από τη σχολική διδασκαλία και είναι δυνατό να συνοδεύονται από εικόνες και άλλο οπτικοακουστικό υλικό.» Υπενθυμίζεται επίσης ότι «το ένα κείμενο αναφέρεται στο γνωστικό αντικείμενο της Γλώσσας, ενώ το άλλο, ποιητικό ή πεζό, στο γνωστικό αντικείμενο της Λογοτεχνίας. Τα δύο κείμενα συνοδεύονται από σύντομο εισαγωγικό σημείωμα χωρίς ερμηνευτικά σχόλια».

Ενδεικτικό παράδειγμα κριτηρίου αξιολόγησης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ

Διαβάστε το έγγραφο

Share and Enjoy !
Shares