7η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα 2015 – Παράλληλες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τα περισσότερα ανά την Ελλάδα Παραρτήματα, οργανώνει από 18 έως 22 Μαρτίου 2015 στη Θεσσαλονίκη (Helexpo – Συνεδριακό Κέντρο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ) την 7η Μαθηματική Εβδομάδα με θέμα : “Μαθηματικές συναντήσεις αναζητώντας το άπειρο”

Ο σκοπός είναι η προβολή της Μαθηματικής Επιστήμης ως συνάρτηση επιστημονικής και πολιτιστικής δραστηριότητας και η ανάδειξη της στενής σχέσης των Μαθηματικών με την Εκπαίδευση, την Τεχνολογία και τις άλλες Επιστήμες.

Παράλληλα θα γίνουν σεμινάρια-εργαστήρια λογισμικών για την διδασκαλία μαθημάτων στα σχολεία. Μαθητές θα παρουσιάσουν εργασίες project που έκαναν στα Γυμνάσια και Λύκεια στο Α τετράμηνο, φοιτητές θα παρουσιάσουν ερευνητικές εργασίες και μαθητές που έλαβαν Ολυμπιακά Μετάλλια στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους.

Η έκθεση θα λειτουργεί από 09.00 έως 21.00, από Τετάρτη 18 Μαρτίου έως και Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 στο περίπτερο 8 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα

Μετάβαση στο περιεχόμενο