5ος Τοπικός Διαγωνισμός Ορθογραφίας της Ένωσης Φιλολόγων Φλώρινας για τους μαθητές Γ΄ Γυμνασίου του Ν. Φλώρινας για το σχολικό έτος 2021-2022 Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022


άκουσε το άρθρο

Έγγραφο Φ15/23575/Δ2/02-03-2022 του Υπουργείου Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας απαντώντας στο αίτημα της Ένωσης Φιλολόγων Φλώρινας και λαμβάνοντας υπόψη σχετική εισήγηση του ΙΕΠ, εγκρίνει τη διεξαγωγή του 5ου Τοπικού Διαγωνισμού Ορθογραφίας, που διοργανώνει η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές Γ΄ τάξης Γυμνασίου των σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας για το σχολικό έτος 2021-2022.

Στόχος του εν λόγω διαγωνισμού είναι η εξοικείωση των μαθητών με την ελληνική γλώσσα, ώστε να αναγνωρίσουν τη σημαντικότητά της. Επίσης, θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές να εκτιμήσουν τη μοναδικότητα και τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και να αναγνωρίσουν τον σημαντικότατο ρόλο της γραμματικής και ετυμολογικής λειτουργίας των λέξεων. Εκτός αυτού, γίνεται αντιληπτή η διαχρονικότητα της γλώσσας ανατρέχοντας στις ρίζες των λέξεων, που καθορίζουν και τη σημασία τους.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 με ώρα έναρξης στις 10:30 και διάρκεια τέσσερις (04) ώρες. Στους τρεις πρώτους νικητές θα δοθούν χρηματικά έπαθλα διαβαθμισμένης αξίας. Οι πρώτοι δέκα μαθητές αυτοδίκαια προκρίνονται και θα συμμετάσχουν στον αντίστοιχο Περιφερειακό Διαγωνισμό της Δυτικής Μακεδονίας.

[…]

Διαβάστε το έγγραφο