5ος Μαραθώνιος ανάγνωσης για μαθητές Γυμνασίου Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 31-10-2015

Έγγραφο 168513/Δ2/22-10-2015 του Υπουργείου Παιδείας

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν τον 5ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης (Οκτώβριος 2015-Μάιος 2016) με μορφή διαγωνισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων. Το θέμα του Μαραθωνίου είναι «Ο θαυμαστός κόσμος της Άλκης Ζέη» και όσοι μαθητές συμμετάσχουν θα γνωρίσουν το σημαντικό έργο της σπουδαιότερης εν ζωή συγγραφέως παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.

Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα λογοτεχνίας προκειμένου να παρουσιαστεί και να συζητηθεί ένα βιβλίο σε μια σχολική ομάδα. Το πρόγραμμα του Μαραθωνίου δεν περιορίζεται μόνο στην ανάγνωση, αλλά δίνει αφορμή και κίνητρο στον εκπαιδευτικό να εργαστεί με την ομάδα του διαθεματικά, να καθοδηγήσει τα παιδιά να εξετάσουν το θέμα από πολλές πλευρές, να ερευνήσουν, να μοιραστούν και να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο με στόχο να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα γνωριμίας με μια συγγραφέα της οποίας το έργο αποτελεί σταθμό στην ιστορία της σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Στο πρόγραμμα μπορούν να πάρουν μέρος τα τμήματα των Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και τα τμήματα Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, εφόσον δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 31 Οκτωβρίου 2015.

Οι οδηγίες του διαγωνισμού και οι όροι συμμετοχής

Διαβάστε το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας

Περισσότερες πληροφορίες

Σχολιάστε
Enter Captcha Here :

Μετάβαση στο περιεχόμενο