3η Παράταση Έκθεσης “Μεσαιωνικά Λιμάνια-Σταθμοί στους Θαλάσσιους Δρόμους της Ανατολής”


άκουσε το άρθρο

Παράταση, για τρίτη φορά, μέχρι τις 12 Μαΐου 2013 έλαβε η έκθεση «ΟΛΚΑΣ: Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής: Βόρειο Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα, Κασπία Θάλασσα», που παρουσιάζεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, λόγω της συνεχιζόμενης μαζικής προσέλευσης σχολείων από τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια, καθώς και μεμονωμένων επισκεπτών.
Θεωρούμε ότι η έκθεση είναι μια πολύ καλή επιλογή εκπαιδευτικής εκδρομής, τόσο στο πλαίσιο ολιγόωρης ή ημερήσιας, όσο και για σχολεία εκτός του νομού Θεσσαλονίκης, που θα επιλέξουν, το μήνα Απρίλιο, τη Θεσσαλονίκη για τις πολυήμερες εκδρομές τους.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι :- Καθημερινά (Δευτέρα έως Κυριακή): 09.00-15.00
Οι ομαδικές ξεναγήσεις στην έκθεση, σχολείων και ατόμων, οργανώνονται κατόπιν προγραμματισμού. Τις ξεναγήσεις πραγματοποιούν επιστημονικοί επιμελητές της έκθεσης.
Επικοινωνία για ξεναγήσεις στα τηλέφωνα:
2310589175 Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας & 6948082270 (κ. Μαρία Τσιούσια).
Είσοδος: Ελεύθερη για όλους.
Χώρος έκθεσης:
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος», Λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες για την έκθεση
Η έκθεση παρουσιάζει γκραβούρες, καρτ ποστάλ και φωτογραφίες από 32 συνολικά λιμάνια του βόρειου Αιγαίου, της Κωνσταντινούπολης, της Μαύρης Θάλασσας (Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Κριμαία, Γεωργία) και της Κασπίας Θάλασσας (Αζερμπαϊτζάν).
Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας, στο πλαίσιο του έργου «Ολκάς: Από το Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα. Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής». Στην υλοποίηση του έργου συνεργάζονται επτά φορείς από έξι χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Γεωργία), οι οποίοι έχουν αναλάβει τη μελέτη, ανάδειξη και μουσειακή προβολή της μεσαιωνικής πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε χώρας.

Share and Enjoy !
Shares