28ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας – Δεν δημοσιοποίησε ακόμη τις απαντήσεις η ΕΕΧ

Διεξήχθη το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 ο 28ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας (ΠΜΔΧ) τον οποίο διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Χημικών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τη βαθμολόγηση των γραπτών που θα γίνει στα γραφεία της ΕΕΧ στην Αθήνα σε επόμενο χρονικό διάστημα και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το αργότερο έως το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.
Οι μαθητές οι οποίοι θα πρωτεύσουν στο διαγωνισμό θα κληθούν σε εκπαίδευση,  μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα επιλεγούν οι μαθητές οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 46η Ολυμπιάδα Χημείας που θα διεξαχθεί  20-29 Ιουλίου 2014 στο Ανόι του Βιετνάμ.

Θέματα Β Λυκείου

Θέματα Γ Λυκείου

Απαντήσεις Θεμάτων Β Λυκείου

Απαντήσεις Θεμάτων Γ Λυκείου


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ (24-3-2014, 23:30)

Ενώ ήδη έχουν περάσει σχεδόν τρεις μέρες, η ΕΕΧ ακόμη δεν δημοσιοποίησε τις απαντήσεις των θεμάτων, αδιαφορώντας για την αγωνία ή έστω την περιέργεια των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.
Σε αντίστοιχες περιπτώσεις διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταρείας, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών ή της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, οι απαντήσεις των θεμάτων δημοσιοποιούνται αμέσως μετά τη λήξη του αντίστοιχου διαγωνισμού.

Έσπευσε όμως η ΕΕΧ, πριν ακόμη μπούμε στο 2014, στις 4-12-2013, να αποστείλει επιστολή προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, προκειμένου να εισπράξει την, παρά τη θέληση των περισσοτέρων χημικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ετήσια εισφορά, επικαλούμενη κάποια νομοθεσία του 1988, υπογραμμίζοντας προκλητικά ότι για την απόδοσή της δεν απαιτείται η συναίνεση του Χημικού. (Ποια άραγε είναι η ανταποδοτικότητα της υποχρεωτικής αυτής εισφοράς;)

Διαβάστε την επιστολή

Φαίνεται η γραφειοκρατία να επικρατεί της επιστημοσύνης.

UPDATE : Τελικά η ΕΕΧ δημοσίευσε την 1-4-2014 τις προτεινόμενες απαντήσεις του διαγωνισμού

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχολιάστε
Enter Captcha Here :

Μετάβαση στο περιεχόμενο