1ος Πανελλήνιος και Παγκύπριος Μαθητικός Λογοτεχνικός και Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός Η διορία αποστολής των έργων είναι μέχρι 31 Μαρτίου του 2017


άκουσε το άρθρο

Έγγραφο Φ13.1/177401/Δ2/24-10-2016 του Υπουργείου Παιδείας

Εγκρίνεται η διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου και Παγκύπριου Μαθητικού και Λογοτεχνικού και Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού που προκηρύσσει ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο διαγωνισμός θα είναι Λογοτεχνικός (ποίηση, διήγημα, δοκίμιο, θεατρικό έργο, παραμύθι) και Καλλιτεχνικός (ζωγραφική, κολλάζ, βίντεο, φωτογραφία) και έχει ως βασικό σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες να εκφραστούν δημιουργικά ως προς το θέμα με όποιον τρόπο επιθυμούν.

Θα απονεμηθούν 3 βραβεία για τους μαθητές της κάθε βαθμίδας και για κάθε είδος, καθώς και έπαινοι. Τα έπαθλα του Διαγωνισμού θα είναι Διπλώματα και Βιβλία από το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου και από το Σπίτι της Κύπρου.

Τόσο στο Λογοτεχνικό όσο και στον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές με ένα από τα καλλιτεχνικά είδη, ενώ η διορία αποστολής των έργων είναι μέχρι 31 Μαρτίου του 2017.

Διαβάστε το έγγραφο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13-11-2016

Σύμφωνα με το Φ13.1/190848/Δ2/10-11-2016 έγγραφο του ΥπΠΕΘ:

«Σε συνέχεια του με αρ.πρωτ. Φ13.1/177401/Δ2/24-10-2016 εγγράφου μας με θέμα «Έγκριση διεξαγωγής 1ου Πανελλήνιου και Παγκύπριου Μαθητικού Λογοτεχνικού και Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού» που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου και προκηρύσσει ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος, σας ενημερώνουμε ότι το θέμα του εν λόγω Διαγωνισμού είναι : «Κύπρος –Ελλάδα: Ιστορία και Πολιτισμός, ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο».
Η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στον εν λόγω Διαγωνισμό είναι προαιρετική και χωρίς κόστος για το Δημόσιο.»